Kaufi.dk

FORSIDEN   NYHEDER     RESULTATER  HUNDEHVALPEHISTORIELINKSKONTAKT

Nyheder 2019 Nyheder 2018 Nyheder 2017 Nyheder 2016 Nyheder 2015
Nyheder 2014 Nyheder 2013 Nyheder 2012 Nyheder 2011

Nyheder 2011

24/12-2011 - GLÆDELIG JUL!

 

Vi glæder os til 2012, som gerne skulle stå på både prøver, skuer og udstillinger :-)

-----

23/11-2011 - En måned siden sidst

Nu er november måned snart slut og snart begynder julemåneden. Da vi er i slutningen af året betyder det selvfølgelig også færre lyse timer til at træne med blondinerne i.

Vi går stadig til vores mandags-træning, som mest er grundlydighed i de forskellige øvelser, men sundt - det tror jeg bestemt det er, for lydigheden glemmes ofte, når man begynder at give hundene mere udfordrende opgaver. Det er desuden mørkt når vi træner og hundene lærer at bruge høresansen noget mere. I starten var hverken Beila eller Freja ret gode til at lytte efter hvor dummien faldt, men det er blevet meget bedre. De er også godt trætte når vi kommer hjem - det kræver lidt mere at være fokuseret i mørket ;-)

Vi træner selvfølgelig også selv, men Michael arbejder en del for tiden på grund af hans arbejde, så ofte træner jeg begge blondinerne. Det er nu sjovt at se sådan en forandring der er sket med Freja, siden Michael overtog træningen - og det er vel og mærket i den positive retning! Synes det er rigtig fedt, at Freja i en alder af næsten 6 år virkelig er begyndt at vise hvad hun kan. Bedre sent end aldrig :o)

Udover træning har hundene også været til hundemassør i Varde. Egentligt var det ikke fordi vi synes der var nogle problemer med dem, egentligt blot bare forkælelse, da Freja er begyndt at blive en smule stiv (eventuelt en smule gigt).

Første gang var Beila af sted. Hun havde lidt svært ved at slappe af under massagen, især når massøren kom til ryggen. Vi aftalte at kiropraktoren gangen efter skulle kigge på hende, hvis hun stadig var spændt op - og det var hun. Kiropraktoren kiggede på hende og hun var låst ikke mindre end 7 steder i ryggen og 1 sted i bækkenet. Kiropraktoren "satte" det på plads og efterfølgende fik hun massage. Allerede nu kan vi se en tydelig forandring!! Hun bruger bagpartiet noget mere end hun før har gjort og samtidig logrer hun mere. En vigtig ting mere er, at hun ikke kører så hurtig træt i træningen, så det var absolut en god ting at tage hende til massør! Nu er jeg spændt på det videre forløb som skal følges op af massage.

Freja var til massør samme dag, som Beila var til kiropraktor. Hun var også noget spændt i ryggen, men desværre var kiropraktoren kørt, da massøren gennemgik Freja, så hun skal derned på mandag og så må vi se om også hun er låst i ryggen - og hvilken forandring det vil give! Udover spændingerne i ryggen kunne massøren også fortælle, at Freja løber skævt. Hun har mere muskelmasse i den ene side end i den anden og vi må prøve at finde ud af, hvad vi kan gøre ved det i dagligdagen.. Angående gigten er vi begyndt at give hende dækken på før og efter træning og vi kan allerede se en tydelig forandring - så det fortsætter vi med :o)

Massøren gav også lidt ros med på vejen. Hun sagde blandt andet at hun tydeligt kunne mærke på hundenes muskelmasse at de blev flittigt brugt og desuden hoppede begge blondiner direkte i hendes hjerte. Hun er ihvertfald begyndt at overveje om hendes næste hund skal være sådan en af slagsen ;-)

Men hvem kan også stå for en sød, kærlig og sjov blondine? ;o)

/Cecilie

-------

23/10-2011 - Sidste prøve i år.

Og sikke en succes!

Sidste prøve for i år er ovre. Denne gang var vi til uofficiel working test i Søby. Vi tog af sted kl. 7 i morges, bilen var på forhånd pakket og begge blondiner sprang glædeligt i bilen. Klædt på i varmt tøj var vi klar til en super hyggelig dag. Det var stadig mørkt da vi kørte hjemmefra, men det nåede da at lysne. Der var mødetid kl. 8.00 og parole 8.30. På grund af en del afmeldinger trak tiden ud og klokken var vidst tættere på kl. 9.00.

En SUPER god dag med søde og rare hundefolk, dejligt vejr og godt terræn. Vi endte begge med at bestå. Michael og Freja blev endda 5.vinder og delte point ved 4.vinderen. Men da 4.vinderen havde fået max point flere gange, måtte Michael "nøjes" med at blive 5.vinder. Men jeg er SÅÅÅÅÅ STOLT!

Post 1 var fri ved fod hen til dommeren og en markering ned af bakke.  Post to var fri ved fod fra første markering hen til anden markering, hvor nedfaldsstedet var bag ved et halvnøgent træ - også ned af bakke.
Post 3 var en enkelt-markering med skjult nedfaldssted. Herfra gik man fri ved fod hen til post 4 som var et retningsbestemt søg med 2 dummier. Dummierne lå i samme område som markeringen, men hundene blev sendt fra en anden side.
Post 5 var en ret sjov post! Det var også et retningsbestemt søg men ved vandkanten. 2 af dummierne var i vandet og den sidste på land. Vi skulle så fx dirigere hundene ud på dummierne samtidig med at vi måtte gå langs en strækning og ned mod søen for at hjælpe.

Sådan så dagen ud for Beila og jeg:

Post 5: Jeg var en smule forvirret over denne post og det smittede af på hunden. Jeg har ikke haft dirigeret Beila ud i vand og det undrede hende tydeligvis at hun ikke skulle søge på land. Dummien på land hentede hun med det samme, men de to på vand måtte jeg "kæmpe" lidt mere for. Den sidste dummi fra vand landede desværre på jorden. Det gav 7 point.
På post 1+2 kan jeg kun ærge mig. Fri ved fod var uden anmærkninger og det var lige ud og lige hjem med dummierne. Ingen slinger på nogle af markeringerne. Dog var der en lidt med afleveringerne. Men .... På post 1 knaldede hun (næsten ihvertfald) og dommeren trak en del point. Det gav 12 point. På post 2 holdte jeg hende bevidst tilbage med hånden og det trak ekstremt og vi fik 3 point. Men jeg er helt enig med dommeren. Hun knaldede ikke på post 2, men der skal klart trækkes for at jeg holder hende tilbage. Ellers rigtig ærgeligt for hun gik bare lige på!
Post 3+4 var de sidste poster. Jeg havde netop fortalt dommeren at det var gået lidt skidt resten af dagen.. Men det skulle jeg vidst ikke have sagt. På post 3 som var markeringspost var der go' ro på post og hun gik lige på og lige hjem. Da hun var ved at være hjemme spurgte dommeren om det så var afleveringen den var gal med på de andre poster? og Beila satte sig pænt foran mig og jeg fik den fineste aflevering. 20 point! YES en go' afslutning.
Post 4 var jeg spændt på. For det var jo sidste post. Jeg dirigerede hende og hun kom "den forkerte vej" rundt om busken. Men hun fik lynhurtig fært af dummien og kom hjem. Anden gang koncentrerede jeg mig lidt mere om at dirigere lige ud og hun rendte pænt lige ud, men drejede så af til den forkerte side. Et enkelt fløjt og en hånd og hun var tilbage på sporet, fandt dummien og kom hjem. 18 point.

Pointene var altså fordelt således:
Post 1: 12 point
Post 2: 3 point
Post 3: 20 point
Post 4: 18 point
Post 5: 7 point
I alt bestået med: 60 point.

Og dagen for Freja og Michael:

Post 5 gik til gengæld godt for Michael. Han fik trukket nogle point fordi dommeren ønskede at han var lidt mere vågen overfor Freja, da hun rendte den forkerte vej. Dommeren havde gerne set en reaktion lidt før.. Han fik 16 point.

Post 1+2 gik rigtig godt. De fik trukket 2 point på post 1 på grund af lidt løs fri ved fod. Derfor fik de 18 point. På post 2 blev der trukket 3 point - på grund af fri ved fod, men også fordi hun brugte en smule tid ved træet hvor dummien landede for at komme på den rigtige side. Det gav 17 point.

På post 3+4 gik det næsten perfekt. 20 point på 3. post (markeringen) - lige ud lige hjem. Og på post 4 blev der trukket et enkelt point da Michael var lidt sløset med hans dirigering. Det gav 19 point.

Pointene blev fordelt sådan:
Post 1: 18 point
Post 2: 17 point
Post 3: 20 point
Post 4: 19 point
Post 5: 16 point
I alt bestået med: 90 point OG 5. vinder !!

 
En stolt Michael og en sød Freja efter en lang, men god dag! Dummien blev sponsoreret af dummishoppen.


Og en meget træt Beila efter en bestået uoff. WT.

------

25/09-2011 - Weekendtur.

I denne weekend har vi været på camping i Blåvand. Fantastisk weekend med mulighed for strandtur hver dag. Hundene nød at rende rundt på stranden og valgte endda helt frivilligt at springe ud i vandet. De må have glemt vandskrækken derhjemme, men det er jo kun dejligt! Begge blondiner er godt trætte nu, ligger og sover - tungt!
Men vil nu også blive overrasket, hvis ikke de ville sove efter sådan en weekend. De er ikke vant til camping-livet og det kunne mærkes i den forstand at de var meget obs på alle der gik forbi. Eller også var de obs fordi alle der gik forbi skulle komme med en eller anden sød bemærkning til dem.

Det er mine forældres campingvogn vi lånte.. Vi har lavet en god lille anordning med at indhegne hele "grunden", så de ikke behøves være i snor når vi er i campingvognen ;o). Det fungerede rigtig fint og selvom Beila plejer at være en spring-hest, så blev hun inden for hegnet denne weekend. Men vi havde også assistance fra mine to søstre som vi passede.

I får lige et par billeder fra weekenden:


Freja og Beila


Beila og Freja


Når enden er go' .....

-----

21/09-2011 - Træning!

Nu er det vidst tid til endnu en update. Hvor er jeg altså glad for at have en så dejlig hobby (at træne hund!).

Vi træner på et markprøvehold på begynderniveau. Super træning! Blondinernes niveau er nogen gange ikke til at finde ud af. Nogle gange er de super go'e og har super fin fart på (et "problem" som vi, især med Freja, har arbejdet meget med). Andre gange lunter de rundt som om de ikke gider. Men heldigvis sker det oftest at de arbejder godt.

På hjemmebane træner vi lige i tiden især stop på dirigeringerne og blondinerne bliver bedre og bedre. Det er fedt når man kan se at træning gi'r pote. Stop-fløjtet sidder ikke 100% endnu, men altså altså... det er jo ikke kun hundene der lærer ;o) Ellers forsøger vi at træne både svære og lette markeringer men vigtigst af alt: Succes-træning!

I dag fik vi så lov at komme med på mark2-træningen (åben/vinder-klassetræning). Vi er slet ikke nær vinderklasse, men både Michael og jeg har gået med tankerne om at tage skridtet videre til åben-klasse træning, så derfor var det super at vi måtte prøve at være med.

Der var 3 poster til aftens træning. 1. post var et frit søg. Et langt, men knap så bredt søg. Umiddelbart så søget nemt ud, men det snød da duften fra halvdøde kamilleblomster nemt fik tankerne på andet end dummier. Freja strøg ud og hentede 1. dummi uden problemer. Beila måtte have hjælp efter at have søgt ihærdigt rundt længe. Dernæst skulle de prøve at søge med en anden hund - noget de aldrig har prøvet før. Der gik leg i Freja, som meget gerne vil have den anden hund til at lege med - Heldigvis var den så rutineret at den ignorerede hende hvorved hun fandt ud af at man stadig skal arbejde selvom der er en anden hund. Beila blev sendt ud sammen med Freja og kunne fint arbejde selvom Freja også var i søget. Freja havde lidt sværere ved at abstrahere fra Beila ;o)

2. post var en dobbeltmarkering med svært terrænskifte og skjult nedfaldssted på 2. markering. Vi valgte i dag IKKE at gøre posterne lettere, da vi gerne ville se hvor langt vi egentligt er og om hundene (og vi !) ville kunne følge med på et højere niveau. Freja havde noget svært ved at finde 2. markering som hun gik efter først. Uheldigvis var kasteren meget interessant og kasteren måtte hjælpe hende med at genoptage arbejdet. Det gik bedre med den 1. markering - som hun hentede sidst, selvom hun stadig måtte have en del hjælp. Jeg tror hun var i "snak-med-mig-mode". Hihi..
Beila var noget bedre. Hun søgte ihærdigt efter markeringen med skjult nedfaldssted, men kasteren fortalte at hun søgte rigtig godt og blev i området - hun fandt den og kom godt hjem. Jeg var lidt nervøs for at hun havde glemt den anden markering, da hun var lidt længe om at finde den første. Men nope, hun gik næsten ligepå, måtte søge en smule men havde absolut ikke glemt den :-)

3. post var endnu et søg. Her gik det noget bedre, på trods af den hårde træning som det var for blondinerne idag, så var de stadig tændte. De arbejdede i søg med andre hunde men holdt denne gang fokus. Da Beila var på vej hjem med 2. dummi var der en anden hund der gerne ville have haft den, hvorfor hun smed den .. Hun skal lige lære, at man godt kan arbejde selvom der er andre hunde ;o)

Alt i alt synes jeg træningen i aften var god. Ingen tvivl om, at vi ikke er så langt som de andre, men hvis vi blot husker at tænke på os selv og hundene - og gå tættere på når det er nødvendigt, så tror jeg det kunne blive godt med noget mere udfordrerne træning. Vores største udfordring vil nok blive at vi stadig skal træne begynder-klasse niveau, da vi endnu ikke har nogle gode resultater i begynder-klassen (WT). Det må vi arbejde med.

Så nu må vi se om vi kan holde niveauet på blondinerne vinteren over, det kunne være spændende at "rykke op" på næste niveau, men det må ikke være på bekostning af blondinerne, for vi vil ikke ødelægge dét vi allerede nu har opnået træningsmæssigt.

/Cecilie

----

15/09-2011 - Uoff. WT, Fussingø

I lørdags tog vi endnu engang turen til Fussingø. Det er ved at blive en tradition. Første gang jeg stilte Freja på et skue var nemlig "helt deroppe" og vi har været der siden. I år havde de valgt at ændre C-prøven til en uofficiel workingtest - en beslutning jeg er rigtig glad for ;o)

Beila skar sin trædepude (den der sidder oppe på forbenet) tirsdag aften og hun blev derfor holdt i ro indtil lørdagens WT. Hun var tændt og det kunne mærkes :-)

Michael og Jeg kom på hold sammen. Det er nu rart nok. Vi kom også på hold med nogle andre herlige hundefolk og vi havde en rigtig hyggelig dag.

På WT'en var der 5 poster. Vi var så "heldige" at starte på post nr. 4 som var en tramp. Den gik ud på at man gik fri ved fod efter skytten. Når man nåede til første pind, skulle man få hunden ned og sidde og der blev affyret et skud og kastet en markering. Det samme gjaldt ved næste markering. Beila knaldede på første markering hvilket automatisk udløser et rundt 0. Terrænet var svært, da der var mange grene de skulle igennem, men både Freja og Beila arbejdede godt. Michael og Freja fik 9 point på denne post. Hun havde svært ved at finde markeringerne, men kom hjem med begge to.

Post nr. 5 (og vores 2. post) var en fin lille markering med skud. Beila gik lige på den men luntede hele vejen hjem. Dommeren gav os 10 point for denne post. Da vi var på vej op til de andre, satte hun sig ned for at lave, så den havde vidst klemt lidt ;o) .. Michael og Freja fik igen 9 point på denne post, Freja gik ikke lige på markeringen.

Så gik turen til post nr. 1 (som var vores 3. post). Der var en vandmarkering ud gennem siv. Der var blevet lavet en lille bane ud efter de første hold på WT'en havde været igennem posten. Freja var først og fik 18 point på posten. Super flot!
Jeg var spændt på Beila, for vand er ikke hendes bedste side. Ironisk nok knaldede hun også her og desværre endte dummien heller ikke i min hånd, så endnu et 0 til samlingen. Men dagens succes var helt klart, at hun rent faktisk sprang (!) lige i!!

Vores lille gruppe besluttede at tage post nr. 2 inden frokost da de manglede hunde her. Det vil så sige vores 4. post inden frokost. Posten var en markering med skud, hvor der når hunden var på vej hjem med dummien vil blive lagt en dirigering samme sted som markeringen var landet.

Freja fik et 0. Hun blev åbenbart meget bange for kasteren, som ellers var meget synlig. Han havde nok været uden for hendes synfelt. Hun gøede og reagerede på nøjagtig samme måde, som over for spøgelserne på mentalbeskrivelsen. Michael måtte gå med hende ud begge gange for at få dummien. Øv. Det gik ellers godt for dem.

Beila gik næsten lige på markeringen. Der var ikke rigtig nogen slinger i valsen. Da hun så skulle dirigeres ud på nr. 2, fik jeg hende istedet dirigeres mod kasteren. Øv. Men med et enkelt stop og en back-kommando fik hun selv søgt ud til området hvor dummien lå. Egentligt måtte vi ikke bruge nogle kommandoer, ej heller områdefløjt. Vi fik 12 point for posten.

Så gik vi til frokost. Blondinerne var godt trætte. Vi ventede med at gå ned til sidste post som var et retningsbestemt søg. Posten her havde skabt en del ventetid, så efter at have holdt pause en times tid, gik vi ned og satte os til at vente yderligere to timer. Vores lille gruppe på omkring 6 hunde og førere var de sidste på posten inden dagen var omme.

Der var tre forskellige søg i en "gryde". Åben-klasse søg, vinder-klasse søg og begynder-søget som bestod af 4 dummier. Den første dummi i begynder-søget kunne man se.

Nå, men Freja var ellers dygtig hun blæste på den retning Michael dirigerede hende og styrtede ned i åbenklasse-søget og hentede en dummi. Michael sendte igen. Hun rendte ud i vinder-klassesøget, hentede en dummi og kom hjem. (og i fin fart :-)). Desværre måtte hun altså ikke hente i de forkerte søg så det gav et fint 0.

Så var det Beilas tur. Hun var livet op lige inden vi skulle ind. Fedt! Så var der sandsynlighed for at posten vil lykkes. Jeg gør meget ud af at sætte hende rigtig så dirigeringsretningen var lige ud til den synlige dummi. Jeg sender... Og hunden ændre retningen, render lige ned i åben-klassesøget (som var den modsatte vej), tager spontant den første dummi og kommer hjem. Hmmm.... Efterfølgende sendte jeg hende to gange på begynder-søget og hun kom hjem med 2 dummier, men det foregik MEGET langsomt. Det kunne næsten ligne at det ikke passede blondinen at søget var så tæt på ;o) Nå, men det gav altså også et 0 til os.

Posterne var lidt svære synes jeg, men udfordrende og det var en rigtig god dag.

TUSIND tak til vores lille "gruppe" for godt selskab dagen igennem.

Vi må håbe vi ses i Søby til oktober :-)

/Cecilie

----

29/08-2011 - En lille update

Så er det vidst tid til en lille opdatering herfra. Sommeren igennem er der ikke sket det helt store andet end vi har trænet og trænet. Træningen bærer frugt, det er tydeligt at se. Freja er blevet meget mere glad når hun arbejder, selvom hun stadig kan være lidt sin egen. Med det mener jeg, at selvom hun er blevet mere erfaren i både søg og på markeringer og at Michael kan dirigerer hende rundt i terræn, så er der stadig dage hvor hun ikke rigtig gider noget som helst - og så er hun svær at træne. Men Michael arbejder med hende og jeg synes det er dejligt at se, at der sker noget.

Jeg arbejder selv primært med vand med Beila. Nogle steder er hun begyndt at springe lige i. Jeg skal bare finde ud af hvad det er der gør, at hun nogle gange stadig stopper i vandkanten og gør, fremfor at springe lige i.
Afleveringerne sidder 90% af tiden - vi mangler bare resten hvilket især er på 1. markering på vand. Men træning, træning .. Det er vejen frem.

Træningen er begyndt i Skjern. FANTASTISK. God træner, gode hjælpere. Beila arbejder godt dernede. Vi er stadig på mark1. Vi kan ikke beslutte os for om mark2 bliver for svær.. En dag må det komme an på en prøve, men vi vil heller ikke presse hundene for hårdt.

Nu er det snart, at vi skal på uoff. working test på Fussingø. Vi glæder os! Det er et super terræn. Så må vi se om hundene kan præstere noget vi kan være stolte af, men mon ikke. Hvis blot vi selv kan se hvad der skal arbejdes med efterfølgende, så har dagen jo været god.

Update følger snart igen :-)

/Cecilie

----

27/07-2011 - En tur til søen

NYT: Billeder i fotogalleriet af blondinerne ved søen.

I dag har blondinerne og jeg været en tur ved søen i Skjern. Vejret var rigtig godt og jeg er sikker på hundene satte pris på beslutningen om en tur i vandet. Først fik de begge et par dummier i vandet og derefter var der fri leg i et håb om at gøre vandet mindre farligt for dem. Specielt Beila synes vandkanten er meget farlig.

Her er lidt billeder:


Beila og Freja


Beila


Freja

Jeg har nu fået lavet fotoalbummet - eller jeg har ihvertfald sat billeder ind fra dagens besøg ved vandet, så hvis du har lyst, så klik HER - eller på fotogalleriet og se flere billeder af blondinerne i vandet :-)

/Cecilie

----

25/07-2011 - Lidt løst og fast.

Så er det vidst tid til en lille opdatering igen. Der er jo to måneder siden her sidst skete noget!

Det er ikke fordi der er sket det helt store. DRK holder sommerferie fra træning, og efterfølgende trænede vi et par mandage et andet sted. Ellers har vi trænet lidt selv.. Der har været afslutning til DRK-træningen i Skjern. Det gik som det gik - ved ikke helt hvad der gik af blondinerne efter vandposten som var anden sidste post.

Jeg har været 9 dage i Sydfrankrig hvor Michael har holdt skansen herhjemme. Blondinerne har haft helt træningsfri og jeg tror det har været fornuftigt. Vi er startet stille op med hjemme-træning igen og der er virkelig fart over feltet. Her til aften var vi nede ved dommergården for at træne vand og frit søg og begge blondiner spurtede af sted i det frie søg - fantastisk :-)

Jeg mangler dog stadig at få noget mere sikkerhed i Beila når det handler om vand.

til august starter træningen igen om i Skjern. Jeg glæder mig til en god omgang træning. Selvom vi træner herhjemme, er det bare ikke det samme som at være til træning hvor der er andre hunde-entusiaster at snakke med. Og man kommer altid hjem med nye og gode inputs!

Ellers ser vi frem til C-workingtest ved Fussingø i september - Der er snart en tradition at tage derop. Vi har været der de sidste 5 år - første gang var første gang jeg var til skue med Freja. Utroligt som tiden går! Jeg går ud fra at prøven er en uoff. wt på dummier, men vi får se .... Vi er i hvert fald tilmeldt.

Opdatering følger snarest - med billeder!

/Cecilie

----

26/05-2011 - Sikke en weekend!

Resultater er opdateret.

Man må sige, at weekenden har stået i hundenes tegn :-)

I går, lørdag, var vi til uofficiel working test i Søby, arrangeret af DRK-Midtjylland. En rigtig god prøve, med TØR-vejr, godt humør og herlige hunde-folk.

Der var 5 poster.

Post 1: Fri ved fod hen til dommeren. Herefter skulle vi tage hunden med ud, droppe dummien og gå tilbage og sende ud.

Post 2: To enkeltmarkeringer med skud. Den første forholdsvis "nem", da den landede nogenlunde på en sti. Den anden markering var lidt sværere da den landede omkring lidt træer.

Post 3: Tramp. Fri ved fod, i en lille dal, hvor kasteren stod på den ene side af dalen og kastede over på den anden side. Skytten gik foran og skød når de blev kastet.

Post 4: Enkeltmarkering på vand ned af en forholdsvis stejl skrænt

Post 5: Enkeltmarkering på vand

Min og Beilas præstation er ikke ligefrem noget at prale med. Det startede godt! 15 point på post 1. Dommeren trak nogle point i fri-ved-fod. Helt fortjent, hun smuttede ikke, men ville meget gerne en halv meter foran mig hele vejen. Desuden trak han lidt, da hun lige lavede en bue omkring mig inden hun kom hjem og afleverede.
Post 2 var lidt noget juks. 1. markering - hun rendte fint ud - stoppede 1 meter foran dummien og stod og snuste i en duft. Hmf. Stod længe og overvejede om jeg skulle bryde ind. Nå, men så kom damen i tanke om hvad hun skulle og tøffede hen og tog dummien og kom hjem. 2. markering var rigtig god, hun kom dog 5 meter skævt på den men kom lynhurtigt ind på den og kom hjem. 11 point.
Post 3 - hmm, jeg havde en knallert med idag! Hun knaldede på begge markeringer, hvilket også resulterede i at hun ikke rigtig fik markeret ordentligt. Det gav et 0!
Post 4 - Endnu en knallert! Og endnu et 0. Men ja, hun kom da i vandet ;-)
Post 5 - Kom hun ikke i vandet - først da jeg gav hende en ekstra kommando. Og hun kom hellere ikke og afleverede ordentligt. Men dommeren gav os 2 point. FNIS!

MEGET bedre gik det Michael. En detaljeret beskrivelse kan jeg ikke give, men pointene så således ud:
Post 1: 16 point
Post 2: 20 point
Post 3: 17 point
Post 4: 16 point
Post 5: 8 point
Hvilket betød at han sluttede med 77 point. FANTASTISK!

Idag var vi så til Golden-arrangement i Haunstrup. Vi skulle begge med som hjælpere, Michael på prøven og jeg skulle skrive på skuet og kvalifikationsprøven. Vi havde dog smidt blondinerne i bilen, da vi håbede der var en lille chance for at vi kunne deltage på den uofficielle WT der blev holdt.

De havde så skaffet hjælpere nok, så det var heldigt Freja var med. Michael tog hende med på prøve - og bestod endnu en gang.

Jeg kom først op over middag, og Beila var - FÆRDIG. Øv. Hun gad virkelig ikke arbejde og havde det rigtig varmt. Den sidste post vi tog var vand-post og der livede hun op. Hvis jeg havde været strategisk smart havde jeg nok taget den først.. Nå, men skidt.

Posterne var således:

Post 1: Enkeltmarkering ned af skrænt så hunden ikke kunne se nedfaldsstedet.

Post 2: Enkeltmarkering på vand og en dirigering (som vi selv lagde ud).

Post 3: to enkeltmarkeringer på linje

Michael fik: 18 point på post 1, 17 point på post 2 og 18 på post 3.

Jeg har "desværre" glemt Beilas point, men det kan vidst også gøre ligemeget ;-) Vi fik lidt, men ikke nok til at bestå.

Jeg vil gerne sige TAK for to supergode arrangementer!! Michael fik et diplom med hjem fra lørdagen med bestået uoff. WT hvilket vi synes er rigtig fint. I dag var der bla. en dummi til hjælperne - fantastisk - dem kan man ikke få for mange af og synes det var en flot gave at få.

VI SES forhåbentligt snart igen, ude i den store verden!!!

Billeder følger snarest!!!

/Cecilie

----

20/05-2011 - Skue i Ulfborg

Endnu en dag i hundenes tegn er gået. Det er altid dejligt at komme ud blandt hundefolk, og jeg må indrømme, at jeg synes det var meget længe siden sidst. Derfor havde vi meldt Freja til skuet i Ulfborg (DRK Midtjylland).

Der var desværre kun meldt 3 goldens til - Undrede mig nu, for der plejer at være LIDT flere. Freja showede sig som sædvanligt. Hun fik en 1.pr. og vandt sin klasse (SURPRICE! hun var den eneste, tihi). Det fik vi et snapseglas og en sele ud af. Men det var nu rart at være afsted igen. Det er nu mærkeligt, for Freja opfører sig virkelig hvalpet når vi er ude til skuer. 5 år gammel og stadig frisk og glad :-)

Efter at have dømt barn&hund tog vi en tur ud til en ny sø vi har fundet og trænede lidt apportering. De bliver mere og mere sikre i at springe i vandet og afleveringerne bliver bedre og bedre :-)

Ellers er der ikke så meget nyt at fortælle.. I får lidt et billede af smukke Freja... Hendes kritik kan læses under hendes resultater.

/Cecilie

----

16/05-2011 - Så er det vidst tid til opdatering!

Det er da alt for længe siden vi sidst har fået opdateret hjemmeside. Der er heller ikke sket nogle vanvittig spændende ting siden sidst ...

Træningen går stille og roligt. Vi er begyndt at træne meget i vand, for begge blondiner har lidt svært ved at komme "ud over kanten". Freja trisser liiiiige så stille i, men kan til tider godt tøve, hvorimod Beila har fået en træls vane med at gø og/eller stoppe og og kigge længselsfuldt efter dummien der ligger ude på vand.
Vi har fundet ud af, at hvis markeringerne på vand er korte, så er der ingen problemer, så det handler vidst om at få puttet lidt selvtillid i de to, så de bliver helt trygge med vand - og der er allerede sket store fremskridt.
Desuden har afleveringer på vand haltet gevaldigt. Men pludselig en dag kom Freja helt op med dummien - og hun har gjort det lige siden. Beila er ikke helt så trofast, men jeg har fundet fidussen, så nu skal jeg blot af med en gammel vane - at række ud efter dummien inden hun er oppe ved mig. For så smider hun den nemlig.

Michael bøvler desuden med noget tempo på Freja. Men vi tror helt ærligt, at det er en blanding af dovenskab og manglende kondition, så det arbejder vi med.

Beila er derimod hurtig som en fisk (eller hva' man nu siger) og arbejder SUPER godt på land. Bare hun dog ville vise det på prøverne også. Tihi.

På fredag skal vi til skue i Ulfborg (DRK Midtjylland). Freja er tilmeldt og vi glæder os. Det er ved at være længe siden vi sidst har været på skue med hende. Beila skal blot med som hyggehund.

Og ellers ser vi frem til den uofficielle working test d. 25 juni (også DRK Midtjylland) .. Vi overvejer lidt om vi skal tage til Fyn to uger før, men der er godt nok lidt langt.... Nakkebølle.. Hvor det så end ligger henne?...

Nå, men en opdatering herfra og så håber jeg snart vi ses i den virkelige verden :-)

Pssst. Et arrangement er tilføjet i kalenderen - Nemlig afslutning på vores træningshold d. 18 juni :-)

/Cecilie

---

10/04-2011 - Uofficiel working test, Vedsø

Hold da op, en dejlig dag ved Vedsø. Vi tog den lange tur op til nærheden af Viborg, hvor DRK Midtjylland holdte, for mit vedkommende, årets første prøve. Freja er gået i løbetid, så hende afmeldte vi 1½ uge inden prøven, så andre kunne få hendes plads :-)

Vejret viste sig fra en helt fantastisk side, selvom det tog hårdt på Beila med sådan en varme. Vi havde selskab af gode venner og vi hyggede os rigtig meget. Det gjorde hundene vidst også, i hvert fald er der kun plads til forbedringer inden næste working test.

På selve prøven startede vi på post nr. 2, og posterne nedenfor står i den rækkefølge, Beila og jeg tog dem i.

Post 2: 2 enkeltmarkeringer m. skud med fri ved fod imellem markeringerne
Pyh, jeg var nervøs. Jeg var den første der var oppe. Første markeringer gik super godt. Derefter fri ved fod, hvor hun også gik OK - hun smuttede ikke, hvilket jeg er overlykkelig for. Det har været et problem jeg har haft, så jeg var glad. Anden markering var med skjult kaster bag et træ. Kasteren var vidst helt ny, så markeringen blev desværre kastet om nogle gange. Første gang havde jeg ikke meldt klar til dommeren, anden gang havde skulle jeg til at sige "klar", og skytten var heller ikke klar da markeringen blev kastet. Skytten mente Beila havde markeret, det havde hun måske, så dommeren sagde jeg skulle prøve at sende hende. Det gjorde jeg, men hun kom slet ikke derud. Vi fik den kastede om, igen havde skytten lidt problemer og der gik lidt koks i "maskineriet". Beila blev sendt igen, men havde meget, meget svært ved at komme derud. Det gik dog og på trods af det samt en meget (!) sjusket "vildtbehandling" (hun legede med dummien hele vejen hjem) fik vi 6 point.

Ikke ligefrem en prangende resultat, men nu var jeg ikke så nervøs mere.

Post 3: 2 enkeltmarkeringer på vand/land m. skud med fri ved fod imellem markeringerne
Den her post var jeg nervøs for! Beila knaldapporterede i fuld stil og tøvede ved vandet. Der var en kant ned og det havde hun lidt svært ved at overskue. Hun forsøgte med hovedet først, nede i vandet. Tosse! Da knaldapportering automatisk udløser et 0, sagde jeg til dommeren at jeg gik ned og hjalp hende. Hun kom ud, fik den hentet, bøvlede lidt med at komme op af den stejle kant og smed så dummien da hun kom på land. Ærligt - så var det forventet, for den del af træningen haltede.
Nå, men jeg fik lov at fortsætte og vi gik fri ved fod til næste markering. Jubii, det må vi da have styr på, for heller ikke her smuttede hun :-)
Hun knaldede skisme også på anden markering, det havde jeg ikke forventet. Hun gik over i søg, for hun havde ikke markeret den og hun havde lige fået den opsnust, da kasteren tog den. Beila var en smule fornærmet ;-) Men dommeren var sød og rar og det er altså en god ting, når man er nervøs på prøver!

Post 4: 2 enkeltmarkeringer m. skud
Markeringerne var ikke forfærdelig lange, men den ene landede i en ordentlig klump lyng. Beila var da lige glad, gik lige på begge to, fik "fisket" dummien op fra lynget og hjem. Desværre - og jeg ved virkelig ikke hvorfor, droppede hun anden markering en meter fra mig og gik sin vej. Det gav et 0, desværre, selvom dommeren synes det var rigtig fint arbejde. Gad vide hvad Beila tænkte??

Post 5: 2 enkeltmarkeringer m. skud
En rigtig sød og rar dommer! Ja, det var de alle sammen, men det betyder altså meget for mig. Da jeg startede med at fortælle, at min hund opførte sig lidt mystisk i dag, aftalte vi at jeg skulle fokusere på knaldapporteringen og det gjorde jeg. Første markering kom hun slet ikke ud til, hun gik i sin helt egen verden. øv! Anden markering gik hun lige på og kom lige hjem med. Men igen - et 0.

Herefter var der frokostpause, hvilket var rigtig godt, så min mystiske hund kunne få en pause.

Post 1: Frit søg på 2 min.
Wauw. Faktisk troede jeg Beila var stået af. Men jeg sendte hende ud, hun søgte, fandt 1. dummi kom hjem. Jeg sendte hende igen, hun søgte fint, fandt 2 dummi og var på vej hjem. Pludselig smed hun den og stak af - Det virkede som om hun blev forskrækket, halen røg mellem benene og bagbenene helt under overkroppen da hun satte i løb. Min teori er at hun måske har trådt på noget eller hørt en lyd som forskrækkede hende. Desværre fik det hende til at gå fra dummien og så gik hun bare i hendes egen lille verden.
ØV! Men hun viste at hun kunne lave noget og søgte rigtig rigtig flot - og dommeren ville - trods alt belønne os med 2 point. Det var vidst mere trøstepoint, men dejligt alligevel ;-)

Nå, men som I jo nok kan læse, så skete der nogle ting jeg slet ikke havde forventet. Rigtig øv, for jeg havde lidt planer om at melde os til officiel working test i Maj for Golden Retrievere. Men det tør jeg virkelig ikke efter hendes præstation. Gøres helt til grin, ønsker jeg altså ikke .....

Men jeg er ved godt mod og vi prøver da bare igen, for jeg ved at min hund kan !

/Cecilie

---

27/03-2011 - Afslutning til hundetræning

Så er træningen i Haunstrup afsluttet for denne gang. Ærgeligt. Jeg synes ellers det var super god træning og jeg har lært en del. Desuden har det været rigtig hyggeligt med kage og kaffe efter endt træning samtidig med, at vi fik snakket om eventuelle spørgsmål og om løst og fast generelt. Jeg vil savne lørdags-træningen, men jeg er rigtig glad for at have lært nye ansigter at kende. Jeg HÅBER vi ses derude engang!
Også en stor TAK til trænerne, Lis og Martin, for super træning. Det har være lærerigt og jeg har fået nogle gode ting i bagagen. Der er ting, jeg liiige skal lære at huske under udførelsen, men det skal nok komme. :-)

Lis og Martin havde planlagt en lille "prøve" til os med 4 poster. Første post var et frit søg, jeg synes det så svært ud. Den ene side af søget gik ned af bakke, den anden side af søget var lidt nemmer terræn og i midten var der en sti. Beila startede med at følge stien ud, men vendte hurtigt om, da hun ikke fandt noget. Så søgte hun ned af bakken og jeg synes hun arbejdede rigtig godt. Man kunne se hun virkelig forsøgte at søge området af og jeg er fuld tilfreds med hendes udførelse på denne post. Der var lige nogle enkelte førerfejl, men det er jo ikke hundens skyld :-)

Næste post var en markering med skud. Den gik godt. Hun brugte et kort øjeblik på at lede efter dummien, men det tog ikke lang tid og så var hun hjemme igen. Tredje post var en dirigering (fremadsendelse), hvor der stod en hjælper ude og droppede dummien og så skulle vi sende hunden ud. Beila fløj ud og hentede den, men på vej hjem fik hun vidst kuller i hovedet..... Hun lagde sig med dummien, men jeg fik hende da hjem ..

Sidste post var to enkeltmarkeringer, hvor vi stod på en bakketop og dummierne blev kastet ned på stien. Hun knaldede på den første, men anden var OK... Hun arbejdede super godt.

Michael og Frejas oplevelse af vores afslutning ville jeg gerne ligge ind også, men i skrivende stund kan jeg ikke helt huske hvad der gik godt/skidt. Men hovedsagen var at Michael var tilfreds på trods af nogle små ting - men det ville da heller ikke være sjovt hvis vi ikke havde noget at arbejde med !
:-)

Nu er vi total klar på den uofficielle working test ved Vedsø d. 10. april. Den har vi ventet længe efter. Selvfølgelig vil vi gerne begge bestå, men mest af alt have en hyggelig dag i selskab med hundevenner og forhåbentligt godt vejr .. HÅBER VI SES!

//Cecilie

---

24/03-2011 - Beilas fødselsdag

I dag er det Beilas fødselsdag, hurra hurra hurraaaaaa... I dag fylder blondinen 3 år. Det er ikke til at mærke, jeg synes nu stadig hun opfører sig som en hvalp. ;-)

I dagens anledning har vi været ude og tage lidt billeder af begge tøser. Freja fyldte 5 år d. 5. marts, så mon ikke det er på tide med opdaterede billeder :-) De er hverken trimmet eller rene, men det må i altså tage med.

Vi har været ude og træne apportering over træstamme. Jeg blev noget overrasket. Beila, som jeg ellers havde regnet med ville hoppe lige over, snød de første to gange. Efterfølgende fandt hun ud af at springe over. Freja derimod, som PLEJER at tage smutvejen og dermed undgå at springe, sprang lige over og lige hjem uden tøven. Også første gang. Man kan vel blive overrasket :-)

Vi får trænet en masse, det er dejligt. Specielt når vejret viser sig fra den gode side. På søndag er der afslutning i Haunstrup.. Desværre.. Vi stopper dog ikke med træningen, for vi fortsætter i Skjern :-)


Beila 3 år                                                                          Freja 5 år

       
Beila 3 år                                                        Freja 5 år


Beila på vej efter dummi

 
Freja på vej hjem med dummi

 ---

13/03-2011 - Siden sidst ....

Nu har vi endnu engang forsøgt os med nyt design til vores hjemmeside. Vi forsøger hele tiden at gøre den så nem og overskuelig som muligt, og sidste nyt er altså, at vi vil lave en blog så nysgerrige sjæle kan klikke forbi og læse hvad der er sket hos os og de to blondiner siden sidst.

Men hvad er der så sket siden sidst? Jo, vi har fået trænet en hel masse. Om lørdagen går vi til træning i DRK i Haunstrup hos Martin og Lis. Det er en super god træning og jeg kan både se og mærke at der sker fremskridt. I lørdags var ingen undtagelse og Beila klarede de markeringsposter der var stillet op til ug+. Der var skud på, men vi havde stadig en god ro-på-post. Markeringerne var poster op og ned af en masse bakker, men det påvirkede ihvertfald ikke Beila. Super dejlig træning og så har vi alle tiders tradition med kage og kaffe efter endt træning.

Desværre er der kun én gang tilbage - d. 27. marts. Vi har desværre ikke mulighed for at kunne nå til Haunstrup i hverdagene, hvor de starter op til april. Det har ellers været nogle super trænere og gode, lærerige poster.

I dag har vi så været til træning i DRK i Skjern. De startede træningen sidste søndag og jeg tror det tager meget hårdt på begge blondiner at være af sted hele weekenden. I hvert fald var det ikke Beilas dag i dag,  æv. Men hun arbejder stadig godt og har en god fart !

Jeg ser frem til den uofficielle working test som afholdes d. 10. april. Det bliver godt at komme ud blandt en masse hundefolk igen.

Vi skrives ved!
/Cecilie

---

05/02-2011 - C-prøve i Bække

Mens jeg hjalp med at skrive til skuet i Lyne (afholdt af Midtjylland) var Michael taget til markprøve med Freja. Desværre - og overraskende - valgte hun at lave hul på to duer. æv. Michael fortalte at hun ellers gik lige på og kom lige hjem, markerede flot og god ro på post. Desværre må der have været noget der stresse hende, ihvertfald blev den rullet på vejen hjem. øv øv øv ..

Men Michael må op på hesten igen ;-) Næste arrangement er Uoff. WT d. 02-04-11 .. Vi glæder os til en dag med søde hundemennesker !

Og ellers vil jeg bare sige tak for en dejlig dag i Lyne. Det er altid rart at snakke med hundefolk.

---

22/01-2011 - Træning

Hjemvendt fra træning .. Vi har meldt os til træning i Haunstrup (DRK) og vi har været spændte på træningen, da vi altid har trænet i Skjern og derfor også kender både trænere, terræn og nogle af de hunde der deltager.
Jeg tror det bliver godt, at komme ud i et nyt terræn at træne. I dag beviste begge blondiner at lydigheden ikke lige for tiden er i tip-top, men mon ikke også de fremmede hunde og nye terræn har lidt at gøre med deres ulydighed ;-) Vi ser frem til 8 gode trænings-lørdage og er sikre på der nok skal ske forbedringer!

Ellers træner i fortsat lydighed (udvidet) mandag aften, hvilket vi har megen glæde af. Lydighed kan man ikke få nok af :-)

Bare lige en lille opdatering!

---

D. 15/01-2011 - Skue i Bække (DRK-sydjylland)

Så er året skudt i gang ! Vi tog, efter mange overvejelser, en tur til Bække, fordi jeg simpelthen havde brug for at komme ud blandt søde mennesker og have en hyggelig dag. Og jeg havde ikke store forventninger til resultatet, efter meget lang tids pause fra udstilling/skuer.

Men det gik super godt. Vi havde kun Freja med og hun blev 1.vinder i Åben Klasse og 4. bedste tæve. Sådan! Så fortryder man ihvertfald ikke at man tog afsted.

Vi hyggede os i selskab med andre søde mennesker. Tak til Jer Alle - og tillykke til Ulla som kom hjem med både BIR og BIM (Bailey og Money) fra flatterne.

Vi glæder os ekstremt til endnu et år med godt samvær med Jer alle!
Frejas kritik kan læses under hendes resultater.