Kaufi.dk

FORSIDEN   NYHEDER     RESULTATER  HUNDEHVALPEHISTORIELINKSKONTAKT

Nyheder 2019 Nyheder 2018 Nyheder 2017 Nyheder 2016 Nyheder 2015
 Nyheder 2014 Nyheder 2013 Nyheder 2012 Nyheder 2011

Nyheder 2012

D. 28/12-2012 - NYT FAMILIEMEDLEM!

 

Så er 2012 ved at være slut. Det har været et år fuld af nye og spændende udfordringer. Vi er begyndt at træne åben-klasse-træning i Skjern, hvilket har gået rigtig godt. Vi har været på flere working-tester (dog mest uofficielle) og Freja har også været på c-prøver og skuer.

2012 blev året hvor Freja præsterede at bestå DJU's apporteringsprøve, bestå kvalifikationsprøve, blive 3. vinder på uofficiel workingtest, og blive DUAL-VINDER til tripplearrangementet i Finderup med 1. pr. i begynderklasse, dagens bedste hund i beg.kl. og 1. vinder i brugshundeklassen på skuet og 3. bedste tæve.


Vi har også været til hjælperdag (et fantastisk godt arrangement) hvor vi var opdelt i hold. Beila og jeg var sammen med Lis og hendes toller, Chili, hvor vi blev 1. vindere og slog alle labberne ;o) Desuden har hun rykket sig ekstremt meget træningsmæssigt, og har præsteret at ligge i den høje ende af pointskalaen på de uofficielle workingtester - desværre kun så længe dummyerne ender på land...

 

Vi hentede d. 15.12.2012 vores 3. golden retriever hjem. En hvalp der er længe ventet og som jeg glæder mig til at komme i gang med i 2013. Hun hedder Vesterlyng's Comme Ci Comme Ca - i daglig tale Tinke - og er opdrættet af Allan Mortensen fra Kennel Vesterlyng. Se flere billeder af hende under hendes egen side "Tinke"

 

Vi starter det nye år ud med en tur til Århus, hvor DRK Østjylland afholder vinterskue. Her er Tinke tilmeldt i baby-klassen og Freja tilmeldt i brugshundeklassen. I slutningen af januar har vi meldt Freja og Beila til årets første uofficielle workingtest i Nordjylland.


VI GLÆDER OS TIL ET NYT OG SPÆNDENDE ÅR MED MASSERE AF OPLEVELSER MED HUNDENE!

Tak til alle Jer, vi har mødt derude. I har været med til at give os nogle rigtig gode oplevelser.

 


Tinke, Beila og Freja

/Cecilie

 

--------

 

 

D. 04/12-2012 - Glædelig december!

 

Det er ikke fordi der er sket specielt meget siden sidst. Træningen er afsluttet, så vi træner på egen hånd. Det foregår oftest i weekenderne, for det bliver hurtigt mørkt og hvis både Michael og jeg skal ud sammen, så bliver det svært at nå. Men selvom træningen ikke kører på sit højeste, så får vi gået en masse dejlige ture med de to blondiner. Der findes jo intet bedre end en skøn tur i skoven, vel?

Ellers har vi haft "pasningshund" på besøg og jeg tror blondinerne synes det var vældig hyggeligt med en ekstra legekammerat i nogle dage!

 

Denne opdatering bliver ikke så lang, men vil bare vise at der stadig er liv i os :-)

Følg med på hjemmesiden, der kommer snart meget spændende nyheder!

 


 

/Cecilie

 

---
 

D. 14/10-2012 - Uoff. WT i Borris!

 

Vi har været til uofficiel working test i Borris (Skjern) afholdt af DRK Midtjylland. Det var et super godt terræn og en fin prøve med udfordrende elementer. Både Freja og Beila blev stillet i begynderklassen.

Jeg havde været plaget af sygdom i dagene op til prøven og burde nok have været blevet hjemme i min seng.. Men jeg havde glædet mig og tog af sted. Beila arbejdede godt, men virkede ikke helt oplagt. Om jeg smittede lidt af på hende, vides ikke.

 

Der var to dobbeltposter og en enkeltpost.

Post 1+2 var en lille tramp, hvor vi var oppe to og to, og dernæst en tilbagesendelse. Michael og jeg var oppe sammen. Beila og jeg startede fri ved fod, og hun sad roligt og stabilt da skuddet lød. Afsted det gik - ud og hjem. Bagefter var det Freja og Michaels tur, mens Beila fik line på. Det gik også super godt. Vi fik begge 20 point.

Dernæst var der en lille tilbagesendelse. Vi satte hunden af og gik ud og lagde en dummy, for at gå tilbage og sende hunden ud. Jeg lavede en førerfejl og smed dummien ned i en rende, hmf! dvs at Beila rendte over den og havde svært ved at få færden af den. den lå jo nede i et hul! Freja gik lige ud og hjem. Jeg fik 18p. og Michael fik 20p.

 

Post 3 blev vidst kaldt 3 små retningsbestemte søg. Jeg vil nærmere kalde det 3 dirigeringer, for der lå kun en dummi hvert sted. Både Michael og jeg har lært at bruge områdefløjt med retningsbestemte søg (og dirigeringer for den sags skyld), men det måtte vi åbenbart ikke på denne post.....
Beila gik lige ud til de to første, men den 3. kom desværre ikke hjem. Hun gik i musene i stedet. øv! Det andet var ellers super flot, men det gav et 0, for alle 3 dummyer skulle hjem for at give point.

 

Freja fik alle 3 hjem, men der blev trukket noget fordi Michael brugte fløjte.. De fik 16 point.

 

Post 4 og 5 var vandposter. Først skulle vi gå ind i et "skjul" hvor der vil blive affyret et skud og kastet en dummy på vand. Når dummyen var landet skulle vi gå fri ved fod efter skytten ud til et sted hvor vi måtte sende hunden ud til dummyen. Beila kiggede en del på "skjulet" og måtte have lidt opbakning til at springe i vandet hvilket gav os 7 point. Jeg var glad! For vi fik point på en vandpost! Bagefter blev der, fra det sted vi stod, kastet en laaaaang vandmarkering. Den fik Beila ikke hjem, jeg kunne ikke få hende i vandet.. det gav et 0..

Michael og Freja blev trukket et enkelt point og fik dermed 19p. på den første vandmarkering, fordi dommeren mente hun tøvede lidt (hun går meget langsomt i vand og svømmer ikke så hurtigt). På 2. markering fik hun 16 point.

Det betød at Michael og Freja endte ud med 91 point og blev 3. vinder i begynderklassen!!!

  

 

Er SÅ stolt af Michael og Freja!!!

 

/Cecilie

---------------------------

 

 

D. 23/09-2012 - DUAL-vinder !

 

I dag har vi været til tripple-arrangement i Finderup (DRK-Midtjylland). I starten var det meningen at Michael ”bare” skulle på c-prøve med Freja, men da hun jo har bestået kvalifikationsprøven, ville jeg gerne prøve at stille hende i brugshundeklassen på skuet, bare fordi det nu var en mulighed ;o) … Hun blev derfor tilmeldt til begge dele.

Vi startede på skuet, hvor hun først kom i ringen omkring middag. Alle de ”langhårede” skulle på skuet først og derefter på c-prøve. Hun fik excellent og blev 1. vinder. Efterfølgende blev hun 3. bedste tæve.

Herefter fik hun en lille pause i bilen, mens vi spiste lidt frokost. Derefter tog vi ned til begynderklassen, hvor vi ventede en lille times tid. Jeg var lidt nervøs for, om hun var kørt træt efter også at have været på skuet, men hun var simpelthen så dygtig!

Michael førte hende på c-prøven, da det er ham der jo normalt træner med hende. De startede med en (lang) vandmarkering med en and. Hun sprang lige ud efter den, hvor hun normalt går lige så langsomt i vandet. Godt tegn – det betød da at hun var klar! J Hun svømmede lige så fint ud og hentede anden (med kommentarer fra dommer og skytte om at hun var en ekstremt dygtig svømmer og det så sødt ud med ørerne der flød oven på vandet). Hun valgte den korteste vej hjem – op forbi kasteren og hele vejen op til os. Hun havde fuld fart på og dommeren sagde da også ”Hold da op, sikke en fart!”.

Bagefter skulle de gå hen til en lille markvej, hvor anden fra markeringen skulle ligges og derefter skulle de gå fri ved fod et lille stykke, herefter lave en tilbagesendelse på anden. OK – flot. Derefter fri ved fod op til 2 enkeltmarkeringer på duer. Samme nedfaldssted, hvor kasteren kastede lige op i luften og løb væk, men fra to forskellige startpunker. Det gik bare super.

Så var der kun søget tilbage… Hun søgte bare så fint og fik 2 kaniner og 3 ænder hjem i fornuftigt tempo. Michael sendte igen og vi håbede på en due…. Og wupti, efter lidt søgen kom duen hjem. Dommeren sagde, at hun arbejdede super effektivt i søget og at hun var virkelig grundig og det var meget flot.

Han gav Michael og Freja en FLOT 1.præmie med kommentaren: ”En god hund, der arbejder stille og roligt og har et super samarbejde med fører”.
JUBIII!!!!

Derefter tog vi tilbage til skuepladsen, hvor vi ventede… Vi synes selv, at Freja og Michael lå ret godt i svinget til at blive DUAL-vinder, men en anden smuk golden var blevet BIR på skuet og havde fået 2.pr. på markprøven og havde derfor højere point end Michael og Freja.. Eneste mulighed for at blive DUAL-vinder var, at Freja blev bedste hund i begynderklassen. OG DET BLEV HUN!

Det var SÅ fedt, og sikke en dag! Deres første 1.pr., tilmed dagens bedste hund i begynderklassen og oveni DUALVINDER!

Er så stolt af Michael og Freja!

Hvis I vil læse hendes kritikker så kig under resultater eller klik her :-)

 

/Cecilie

-----------------------------

D. 15/09-2012 - Uoff. WT

 

Lørdag d. 08-09-12 tog vi til Fussingø, hvor DRK Østjylland afholdte en uofficiel workingtest. Prøven var rigtig fin og terrænet i Fussingø er helt fantastisk. Vi havde en rigtig god dag i selskab med søde og snaksalige hundefolk. Jeg elsker simpelthen den prøveform, netop fordi der er god tid til at snakke med andre hundefolk og at det foregår på forskellige poster.

Michael og Jeg kom på samme hold, og vi startede ud på post 5, som var en tilbagesendelse/dirigering. Vi kunne vælge at sætte hunden af eller tage hunden med ud fri ved fod og droppe en dummi, og derefter gå tilbage og sende hunden ud. Vi valgte begge at sætte hundene af. Det gik super godt, Freja fik 20p. og Beila fik 19p.

Derefter gik vi til post 1, som var en enkelt markering i vand. Der var lavet en sti ud gennem sivene, så det var ikke en svær post.  Michael og Freja fik 18p. på posten, da dommeren synes hun virkede en smule tøvende ved vandkanten. Hun går bare meget forsigtigt! Hehe.
Beila vil slet ikke i. Markeringen blev noget lang (et uheld). Det var uheldigt for os, for Beila vil slet ikke ud i vandet. Vi træner stille og roligt vand når vi selvtræner, men vi er endnu ikke nået ud på ret lang afstand, så det ærgeligt. Det gav selvfølgelig et 0.

Post 2 var en enkeltmarkering over/under væltede træer. Igen kom Michael og Freja ud med 20p.! Beila og jeg fik 19p.

Efter frokost startede vi på post 3. Det var et retningsbestemt søg med klapjagt. Der lå 4 dummier i et område og for at få max point skulle alle dummier hjem. Vi skulle sidde med hunden fri ved fod og se ud i området, imens en flok gik rundt og råbte/klappede. Vi skulle holde øje med hvor de gik og hvornår de råbte højt, for dommeren sagde at når de råbte højere, var der en dummi. Bagefter trak de ud af området og vi måtte sende ind i området på en dirigering med brug af områdefløjt.
Freja fik slet ingen dummier hjem. Ærgeligt! Michael havde misforstået området, og havde fløjtet hende i sit for at få hende til venstre.. Problemet var bare - fortalte dommeren bagefter - at dummierne lå 3-4 meter længere bagud, så han skulle bare have ladet hende arbejde..
Beila fik en dummi hjem. Først sendte jeg hende ud i området, men hun søgte hurtigt for langt til højre. Derefter igen, hvor hun søgte meget til venstre. 3. gang fik jeg hende igen ud i samme området og hun fik en dummi med hjem. Posten var på tid - 3 min. Uret ringede da hun var 2 meter fra mig med dummien. Ret godt timet ;o)
Vi fik trukket 2 ud af de 5 point da hun både havde været alt for meget til højre og derefter alt for meget til venstre. Så 3 point blev det til. Posten viste mig, at vi skal have trænet områdefløjt! hun reagerede stort set ikke på mit fløjt, så det må vi havde trænet på :-)

Sidste post (post 4) var en dirigeringspost. Vi skulle gå fri ved fod op i skoven, hvorefter vi skulle sætte hunden af og gå ud og ligge en dummi ved et træ. Derefter tilbage til hunden og dirigere ud. Bagefter skulle vi gå vi fri ved op til et andet bånd, hvor en hjælper i mellemtiden havde lagt en dummi samme sted som der hvor hunden lige havde hentet den anden.
Første tilbagesendelse var ikke noget problem for hverken Beila eller Freja.
På den anden dirigering løb Freja lige så "pænt" over dummien, 2 gange faktisk. Lige ud, men hørte slet ikke på Michaels fløjte og hun glemte at slå næsen til. På vej hjem fra der hvor hun nu endte, fik hun fært af dummien. Dommeren trak en del point, netop fordi hun bare var rendt over den 2 gange. De fik 7 point.
Beila rendte også pænt lige ud, men kom så på den forkerte side af træet, hvorved hun ikke "bare" rendte over dummien. Efter at have været noget længere ude, vendte hun retur og fik på hjemvejen fært af dummien. Vi fik 14 point.

Dagen endte altså ud med:
Michael & Freja: 20, 18, 20, 0, 7
Cecilie & Beila: 19, 0, 19, 3, 14

Tak for en super god dag :-)

/Cecilie
-----------------------------------

D. 26/08-2012 - Kvalifikationsprøve!

 

Flatcoated Retrievere afholdte i dag kvalifikationsprøve ved Voldsted. Prøven var åben for alle racer, hvilket vi benyttede os af.

Der var først mødetid kl. 11.30 - og prøvestart kl. 12.30 som blev rykket så vi først kom i gang kl. 13. Det regnede helt vildt da vi ankom, men klarede op under eksteriør-delen. Da så den praktiske prøve skulle til at i gang stod det ned i store stænger igen, men det stoppede heldigvis da Michael skulle op med Freja.

 

Michael og Freja bestod kvalifikationsprøven! Med en super fin kritik på både eksteriør og den praktiske del. Michael blev endda overtalt til selv at stille Freja på eksteriørdelen. Det gik super fint.

Kritikken kan læses under resultater hvis du er nysgerrig ;-)

 


Michael og Freja efter bestået kvalifikationsprøve :-) Freja med ske i munden....

 


Michael og Freja efter eksteriør-delen. Han har aldrig stillet hende før..


Klar til vandmarkering :-)

/Cecilie

--------------------

D. 11/08-2012 - Længe siden sidst..
 

Det er ved at være længe siden, jeg sidst har fået opdateret hjemmesiden. d. 21. juli var Michael og
Freja til C-prøve i Vigsø. Det gik rigtig godt på markeringerne, lige på første markering, lidt mere søgen på 2. markering og dommeren ønskede noget mere iver på vej i vandet på 3. markering.. Hun er ikke ligefrem hunden der springer i.. Men i og op kom hun - i eget tempo :-)

I søget startede hun godt ud. Men pludselig virkede det som om noget distraherede hende - kiggede forskrækket rundt. Resten af søget foregik i gå-tempo, og hun kom aldrig ud til rækken med duer. Men 3 ænder og 2 kaniner blev det til. Det udløste en 3. præmie. Kommentaren fra dommeren var at hun havde en super fin og blid vildtbehandling. Fedt! Det har de også trænet meget på, efter et uheld med en knust due for et års tid siden.

Efterfølgende tog vi på stranden, som lå i samme område som C-prøven.

Freja går lidt op og ned i humør. Igennem sommeren har vi trænet sammen med nogle andre hver onsdag, mens DRK's træning har holdt ferie. Hun gad nærmest ikke engang at rende ud på en markering. Frustrerende, for når hun gider er hun super god. Vi kan ikke helt finde ud af, hvad der gør det, men det kan skyldes at hun ikke er helt tip top i kroppen. De har begge igen været til kiropraktor og massør, hvor Beila faktisk var rigtig fin, men Freja havde kun brugt 85% på det ene bagben på grund af låsninger (hold i ryggen/bækken). Hun har også været noget stivbenet om aften når hun skulle rejse sig op, især hvis hun har været i vand. Vi har derfor købt et back-on-track dækken til hende. Umiddelbart kan vi se en bedring, men det er ikke til at vide med sikkerhed endnu. Vi har nemlig ikke brugt det de dage hvor det har været varmt, for det virker lidt pjattet at proppe et dækken på en hund med massere af pels i sådan en varme...

Nu er DRK's træning startet op igen. Jeg er hjælper om mandagen på begynder-holdet - mhp. at tage træneruddannelsen, men nu må vi se, for har i første omgang meldt mig som hjælper.
Om onsdagen træner vi på åben-klasse-holdet og det er super godt. Freja må have hørt hvad Michael sagde den sidste gang inden den officielle DRK-træning startede igen. Han sagde nemlig at hvis hun ikke gad at lave noget første træningsaften, så vil han altså ikke træne hende i denne omgang. Jeg kan godt forstå ham, for øv hvor er det ærgeligt at se en hund kludre rundt på noget, hun andre dage bare kan.. Men hun oppede sig og har kørt for fuld skrue siden ;o) (Også efter vi købte BOT-dækkenet).
Nu tager vi snart i sommerhus - hvor blondinerne selvfølgelig skal med. Desuden er Michael og Freja tilmeldt kvalifikationsprøve og i september skal vi til uofficiel working test. Vi glæder os.

/Cecilie

----------------------

D. 30/06-2012 - Hjælperdag!

Bedre sent end aldrig! Men denne dag fortjener en plads på hjemmesiden.
Regionsledelsen for midtjylland havde inviteret alle der har hjulpet på en prøve eller et skue i løbet af året til hjælperdag i Søby. Der var omkring 30 deltagere med hunde.

Vi startede med morgenmad, rundstykker, kanelsnegle og kaffe! Derefter skulle vi ud i terrænet hvor der var arrangeret 5 poster. Inden da blev vi delt op i hold af 2 personer. Jeg var så heldig at komme sammen med Lis og hendes toller, Chili (www.wildmountain.dk). Michael kom på hold med Martin og hans labrador, Frida.

Lis og jeg startede ved post 2, som blev kaldt for ”Hegnet”. Det var en post, hvor en dummy blev smidt ind i en indhegnet område på ca. 3 x 3 meter. Begynderhundene var med ude og lægge dummyen, mens åbenklasse-hundene blev siddende ved startstedet, hvor de fik lov til at se, at dummyen blev lagt.
Jeg var først. Jeg valgte at lade hende blive siddende ved startstedet, da det er det jeg har bedst erfaring med. Beila gik fint ud til området, tog en tur rundt om indhegningen, men da hun så, at det ikke var muligt at komme ind, sprang hun over. Det gav 9 point (10 point er maks.)

Chili var ikke helt så glad for hegnet, så Lis måtte med hende ud og vise vej over hegnet, men hjem kom dummyen og det gav 3 point efter en del hjælp fra Lis. I alt fik vi 12 point på denne post.

Post 3 var en lille agilitybane. Der var slalompinde, en ring at springe igennem, et spring og en tunnel. Lis var den første, og de drønede derudaf. De klarede banen på ca. 50 sekunder. Jeg var lidt spændt på Beila, da hun aldrig har prøvet at løbe igennem en tunnel før, men da jeg kastede en godbid igennem rendte hun lige igennem. Vi fik endda DAGENS HURTIGSTE tid på 39,7 sek. Dommeren var begejstret og gav os begge max point og i alt 20 point på posten.

Post 4 var for begynderhundene to enkeltmarkeringer over vand og en dobbeltmarkering for åbenklassehundene. Lis og Chili startede og klarede det super flot og fik 10 point! Beila havde lidt bøvl med vandet og fik ikke 1. markering hjem. Den anden kom dog hjem og vi fik 4 point med fra denne post, hvilket i alt gav os 14 point.

Næste post var en enkeltmarkering på vand for Beila og en dirigering for Chili. Beila og jeg startede. Hun fik en enkelt opmuntrende kommando til at gå i vandet på og ellers lige ud og hjem. Vi fik 9 point for det. Lis og Chili klarede det også flot. De måtte prøve 3 gange på dirigeringen, men 3. gang gik det bare super og de fik 7 point. Jeg synes det er så fascinerende at se hund og førers samarbejde på dirigeringer.

Post 5 var et søg. Både Lis og jeg var lidt bekymret, da hundene var ved at være trætte efter en lang og sjov dag. Vi behøvede dog ikke at bekymre os for meget, for det var hundeførerne, der skulle ud i terrænet! Vi fik at vide, at der lå 10 dummyer derude, og vi havde 5 minutter til at få dem hjem.

Lis og jeg diskuterede lidt frem og tilbage, men jeg insisterede på at vi skulle retur med hver enkelt dummy og jeg fik heldigvis min vilje ;o) Vi var åbenbart det eneste hold, der kom hjem med hver enkelt, og de andre hold blev straffet hårdt for at ”søge videre med vildt i munden”. Vi mistede 2 point, da begge hunde en enkelt gang gik os i møde, da vi kom hjem med en dummy, men 18 point i alt var nu også ret godt!  

Da vi kom tilbage til huset, skulle vi til sidste post – specialposten. Det handlede om paratviden og der var ca. 20 spørgsmål som handlede om alt fra kongehusets hunde til almen viden i Danmark og formanden for DRK. De 8 point vi fik her, var vidst Lis’ fortjeneste, for jeg vidste ikke ret meget andet, end navnet på DRKs formand……. Men 8 point var vidst også blandt de højeste!

Mens vi grillede og hyggede os blev pointene talt sammen. Der var rigtig fine præmier til mange forskellige præstationer, bl.a. til den der havde brugt længst tid på agilitybanen og den der havde klaret hegnet på den mest alternative måde. Der var også SUPER fine præmier til dagens bedste præstationer. Til vores store overraskelse blev Lis og jeg 1. VINDERE med 88 point! 2. vinderne havde 72 point. Præmien var et gavekort på 500kr til Korsholm! Vildt!

Det var nu en god følelse at prøve at vinde noget. Men det bedste var da, at det var ”det umage par”, en damp-toller (Lis’ egne ord!) og en lys blondine.

Michael og Martin klarede det også rigtig flot, men kan desværre ikke beskrive deres dag. Til gengæld har vi nogle billeder fra Michael og Freja på posterne, specielt agilitybanen hvor Freja virkelig var i sit es.

//Cecilie

-----------------------

D. 24/06-2012 - En meget våd dag

I dag har vi været til uofficiel workingtest i Søby, afholdt af DRK midtjylland. En rigtig god dag, men også meget, meget våd!

Jeg synes prøven var rigtig god, omend vi ikke bestod. Både Michael (og Freja) og jeg (og Beila) faldt på post 4 som var et retningsbestemt søg. Ingen af blondinerne løste opgaven og det gav et 0.

Vi startede begge på post 1-2 (dobbeltpost). Post 1 var en enkeltmarkering, post 2 en tilbagesending hvor vi satte hundene af, gik ud og lagde dummien og gik tilbage og sendte hunden.
Beila startede med en knaldapportering. Ellers lige ud / lige hjem. Heldigt for mig trak dommeren kun 10p. og det udløste dermed ikke et 0, som det gør på andre wt'er.

Freja fik ikke markeringen hjem i første omgang og Michael dirigerede hende ud - det gik til gengæld, men det gav absolut ikke max-point, da det jo var en markeringsopgave. (Point kan ses nederst i indlægget, i nævnte rækkefølge som posterne)

På tilbagesendingen var der ingen problemer :-)

Post 3 var to enkeltmarkeringer. Beila brugte kort tid på at søge efter dummien i en omkreds af 1*1m. Hun blev rigtig fint i området. Ellers lige hjem. Anden markering lige på og hjem. Det trak lidt på 1. markering, der skal jo være plads til dem der går lige på ;o)
Freja var lige ved at lave grebsskifte og det krævede et hjemkaldsfløjt, hvilket også trak lidt.

Post 4 - 5 som også var dobbeltpost, var først fri ved fod hen til et frit søg i en "gryde" med den ene kant mod en sø. Ingen af blondinerne gik igennem, en duft (LUGT) fra søen trak mere - øv for os begge. Jeg kunne se på Beila allerede inden jeg sendte hende første gang at det kunne gå galt. Hun havde fået færd af noget, kunne man se på hendes næse, og selvom jeg brugte tid på at få hendes opmærksomhed og dreje hende længere mod den anden side, så gik det bare ikke.

Post 5 var vandpost, med fri ved fod hen til en enkeltmarkering i vand. Dommeren ønskede vidst lidt mere fart/iver hos Freja og trak lidt for det. Beila sprang til gengæld lige ud efter dummien og kom lige op og afleverede. Desværre var vores fri ved fod ret FRI og det trak rigtig meget ned. Hun var også voldsomt tændt efter et par løbeture i søget, hvor jeg havde fået lov at gå op og vise hende en dummi for at hun fik lidt succes, da det altid går galt i søg på prøver.

Resultatet belv således:

Cecilie/Beila: 10 - 20 - 18 - 0 - 10
Michael/Freja: 8 - 19 - 18 - 0 - 17

Alt i alt en god dag, med succes mange steder - også selvom vi ikke bestod :-) Vi prøver igen næste gang.. :-)

Nu ligger begge blondiner og tygger tyggeben - det synes vi de har fortjent.

/Cecilie

------------------------------------------------------------

D. 10/06-2012 - SÅ er der nyt!!

Hjemvendt fra en ret våd, men rigtig hyggelig dag i Bække, hvor der var goldenarrangement.
Freja og Michael stillede på DJU apporteringsprøve, og Beila og jeg stillede på den uofficielle WT.

På WT'en var der 3 poster.
Post 1: 2 enkeltmarkeringer, samt fri ved fod hen til markeringerne. Beila gik ligepå den første, rendte 1 meter for langt på nr. 2 men opsøgte den lynhurtigt. På hjemvejen slog hun en lille bue hvilket trak 2 point. Dommeren kommentere at hun var en hamrende god markør og brugte sin næse rigtig godt, hvilket han kunne lide at se ved en jagthund :-)

Post 2: Igen 2 enkeltmarkeringer. Lige på, lige hjem, men havde taget 1. dummi som en cigar - ingen kasten rundt eller noget, men det trak et enkelt point.

Post 3: vandmarkering med fri ved fod hen til dommeren. Hun knaldede og gøede ved vandkanten. Måtte erkende at jeg ikke troede på jeg kunne få hende ud. Dommeren tilbød at vi gik om på den anden side af søen og fik hende ud den ved hjælp af fx en sten. Det er jeg super glad for at han tilbød. Det var dog ikke nødvendigt. Kanten var mere stejl på den anden side og der var ikke så "grødet" så efter få opmuntringer hoppede hun ud efter den. Men det gav selvfølgelig et 0.

Vi sluttede altså med 18, 19 og 0 point. (Max point 20). Øv.. Men vi kom ikke tomhændet derfra, for vi vandt simpelthen præmien for mest larmende hund! DET forstår jeg ikke. Hun gøede da kun en LILLE smule ved vandkanten he he .. Vi fik et gavekort til et portrætbillede - super fint! De havde en masse sponsor-gaver.

Det gik super godt for Michael og Freja som bestod DJU apporteringsprøve med 27 ud af 30 point! Hvor er vi glade - det er dejligt at se at blondinen stadig kan arbejde og hun havde super god fart - men det er jo også på vildt ;-)

Der var også gåse, ræve og pølseapportering. Freja prøvede på alle delene. Ræven synes hun ikke om, men gåsen apporterede hun da, men kom ikke helt hjem med den og pølsen blev spist derude.... Ligesom mange andre af de deltagende hunde gjorde ;-) Beila prøvede kun med gås og pølse. Gåsen ville hun ikke tage og var meget nysgerrig på den meget stinkende ræv der lå på sidelinjen. Hun var noget usikker på den! Pølsen spiste hun, ligesom Freja.. Hmmmm ;-)

Da det er længe siden at jeg sidst har fået opdateret, er jeg nødt til at fortælle, at vi også var til markeringskursus d. 26. maj. Kurset blev afholdt af DRK-midtjylland og var rigtig spændende og lærerigt. Det var en meget, meget varm dag, så der blev også en del snak imellem, men snak omkring både markeringer og dirigeringer. Vi vil helt klart deltage en anden gang også!

Billederne nedenfor er fra markeringskurset af Beila & jeg.

D. 04/05-2012 - Tripplearrangement, Ulfborg

Dagen i dag har vi brugt sammen med andre hundetosser i Ulfborg Kærgård. Her er der et rigtig godt terræn og igen i år blev der afholdt tripplearrangement. Det var ikke i dag man skulle være bange for solen, men det var rigtig godt hundevejr, så hundene ikke gik kolde på grund af varmen.
Vi havde en rigtig hyggelig dag og glæder os til at skulle afsted igen.

Både Beila og Freja var med idag, men kun Freja blev stillet på skue og c-prøven. På skuet fik hun Very Good. I begynderklassen fik hun en fin 2. præmie så det er vi glade for.

Kritikkerne kan læses under resultater :-)


Freja i løb

------------------------------------

D. 10/04-2012 - Uoff. WT, Skive

I søndags tog vi en tur til Skive, hvor DRK midtjylland afholdte en uofficiel workingtest. Et super lækkert sted, med god natur. Vi var i selskab med herlige mennesker, og det er da det vigtigste ved uofficielle workingtester - at vi har en rigtig god dag - og det havde vi!

Freja er gået i løb, og blev derfor afmeldt prøven, derfor var kun Beila og jeg på prøve, dog med Michael som selskab. Vi bestod desværre ikke prøven, den var ellers godt tilrettelagt for Beila - 6 poster, som var tilrettelagt som 3 dobbeltposter og 5 af disse var markeringsopgaver. Det er Beila bedst til, men desværre missede en enkelt denne dag.

Vi endte ud med 10, 15, 0, 3, 0 og 19 point i posternes rækkefølge.

Post 1 var en enkeltmarkering i skrub, hvor kasteren stod bag ved et træ og kastede dummien fremaf. Som distraktion skulle de løbe forbi skytten på vej ud til dummien. Beila gik lige på dummien, men valgte så at smutte om og hilse på kasteren. Det kostede dyrt, for principielt rendte hun jo væk fra mig.
Post 2 var fri ved fod og en længere enkeltmarkering end den første. Beila brugte et øjeblik på at finde den, men fandt den så og kom retur. Bagefter var der endnu en markering, vi skulle stå samme sted, men dreje til den ene side. Også denne gik Beila lige på, men valgte så at lave en bue uden om mig inden dummien kom til hånd hvilket trak 5 point. Fik dog rosende ord med fra dommeren: Hunden kan dælme markere!

Post 3 var to enkeltmarkeringer. Ingen problemer her, men hun knaldede hvilket udløser et 0. ØV!
Post 4 var fri ved fod fra post 3 og igennem lidt skrub og ned til et traktorspor, med skrub og lidt vand på den ene side, samt tæt buskads på den anden side. Søget var ca. 3 meter bredt og rimelig langt. Beila hentede en dummi, men søgte så både til højre og venstre. Vi er vant til at træne søg i en vifte og det var tydeligt hun ikke var rutineret i dette anderledes søg. Vi fik dog lidt point for den 1. dummi.

Post 5 var to enkeltmarkeringer. Den ene får hun simpelthen ikke. Nedfaldsstedet er nogle meter bag et træ, hun har retning lige derud, men det virkede som om hun ikke kunne komme over en slags terrænskift som var 1½ m. før dummien. Øv. Nummer 2 hentede hun uden problemer.
Post 6 var i samme område, men den modsatte vej. Her rendte hun lige på, men var lige ved at smide dummien, da hun havde fået taget den uheldigt. Derfor trak det 1 point men er fuldt ud tilfreds.

Jeg vil gerne sige TAK til de mennesker vi gik med, det var en rigtig dejlig dag. Glæder mig til flere af dem i løbet af året!


På vej hjem i fuld firspring


Næsten hjemme


TAK for dummien!


Til slut et lille stemningsbillede af Kirsten og jeg
www.goldenstarwars.dk

/Cecilie

--------------------------------------

D. 11/03-2012 - C-prøve i Haunstrup

Hjemme igen efter en lang dag i Haunstrup. Jeg hjalp til med at sælge kaffe, kage og pølser, mens Michael skulle op med Freja i begynderklassen.

Sidste gang de var på C-prøve lavede Freja desværre hul på to duer, højst sandsynligt på grund af stress. Så hovedmålet i dag var: ingen ødelagte duer!

De startede godt ud med en markering på land, lige ud og lige hjem, god vildtbehandling. Næste markering var på vand. Freja gik lige ud, men lagde desværre duen på hjemvejen for at ryste sig. Det krævede et hjemkaldsfløjt og duen blev bragt hjem.
Så videre til det frie søg fri ved fod.

I søget startede hun rigtig godt ud med at hente kaninerne. Desværre gik hun lidt i stå. For Freja var det et svært søg, da der ligesom var en afgrænsning af noget tættere bevoksning. Efter lidt tid kom hun dog på den anden side og bragte to ænder hjem. Til slut kom hun ud til duen og var fluks på vej retur (og igen, god vildtbehandling). Michael var glad, for så havde hun jo bragt alle 3 vildtarter hjem. Desværre med duen på vejen hjem tryllet om til en and.
Michael valgte at stoppe her og det gav en fin 3. præmie.

Der er lidt at træne på, men Michael var godt tilfreds med Frejas arbejde og er klar igen næste gang der kommer en C-prøve. Og ingen ødelagte duer og ingen stress, som jo var hovedmålet med denne prøve :-)

/Cecilie

--------------------------------

D. 04/03-2012 - Officiel WT

Efter at have haft tid til at sunde mig over gårsdagens oplevelse, har jeg alligevel valgt at opdatere hjemmesiden med hvordan det gik.

Michael var nødt til at melde fra, da han vågnede med ekstrem ørepine. I stedet for måtte han forbi vagtlægen og Freja og ham måtte hygge herhjemme. Jeg selv drog af sted, første gang alene og første gang til en officiel prøve...

Da dagen var omme var jeg grædefærdig. Beila havde stort set ikke afleveret nogle dummier til mig - og dem hun afleverede foregik i meeeget langsomt tempo og med en del opmuntring fra mig. Hvad der helt præcist gik galt har jeg ingen anelse om. Jeg ved, at jeg før har haft tendens til at "nedstirre" hende på en prøve, men på trods af at jeg stod og kiggede op i luften og stod med åbne arme, følte hun alligevel ikke for at komme hjem. Det var flovt, ydmygende og jeg var både irriteret og ked af det. Det var den basale lydighed, der slet ikke var i orden på dagen. Men jeg kunne ikke drømme om at melde til en prøve (slet ikke officiel) hvis ikke jeg var rimelig sikker på hun kunne bestå og udføre opgaverne. 
Men det nytter ingenting at være frustreret. Nu får hun en pause og så starter vi op igen. Efter at være kommet mig efter i går har jeg i stedet fokuseret på de positive ting og i får her et kort resumé af posterne. Vi startede på post 2. Post 1 tog vi efter frokostpausen hvor også post 4 og 5 blev lavet.

Post 2 var to enkeltmarkeringer. Beila brugte noget tid på at finde 1. markering. Hun travede hele vejen hjem. 2. markering gik hun lige på. Også her travede hun hele vejen hjem og der måtte en del opmuntring til inden hun kom hjem og afleverede dummierne. Det gav 7 point - Det kan ikke give så meget mere, når ikke hunden har lyst til at komme hjem!

Post 3 var en tramp i et moseområde med 2 enkeltmarkeringer. Fri ved fod var OK, ro på post var OK, hun gik lige på begge markeringer, luntede hjem med 1. markering og 2. markering smed hun 4 meter fra mig. Det gav et rundt 0. I kan tro jeg hev mig selv i hatten! NØJ, hvor var jeg frustreret!

Post 1 var et søg med klap-jagt. Dvs. hjælperne gik rundt ude i terrænet og klappede, sagde lyde og skød skud af, mens hunden skulle sidde fri ved siden af mig. Beila virkede noget undrende over al den postyr. Jeg sendte hende ud og hun startede med at søge godt. da hun ikke fandt noget søgte hun længere ud (for langt) og min tålmodighed kom på prøve. Jeg lod hende arbejde og det lykkedes også at få de 3 dummier hjem. Men som dommeren sagde: Hunden virkede godt nok ukoncentreret og vi fik 13 point. Dummierne kom hjem, men jeg sad også på hug og med åbne arme.

Post 4 var en dirigering lagt ud på forhånd af en hjælper. Jeg satte mig ned på hug, sendte Beila ud, hun rendte lige ud, tog dummien og var på vej hjem. 3 meter før mig smed hun dummien. Hun samlede den op igen, efter en kommando fra mig. Dommeren sagde: Der var jeg desværre lidt for hurtig. Jeg havde skrevet 20p., men det må jeg lave om til 8.. Argh! Der var det tæt på at "ørerne" var blevet hevet af min hat!

Post 5 var et retningsbestemt søg med 3 dummier. Skytten skød 2 skud og derefter måtte jeg sende ud i området. Jeg dirigerede Beila ud, hun rendte lige ud, tog en dummi, smed den og gik. HER var jeg grædefærdig. Det var så pinligt og flovt. Det gav selvfølgelig et 0.

Øv! Jeg vil helst glemme denne dag, men jeg vælger at se positivt på det: Hun knaldede ikke på nogle af posterne, hun kunne udføre posterne (på trods af at hun ikke afleverede dummierne), fri ved fod var OK. Det er de ting vi ellers har bøvlet lidt med.

Jeg må op på hesten igen, trække vejret dybt og så prøver vi igen til uoff. WT d. 31. marts.

Til orientering kan jeg fortælle, at Beila og jeg er blevet gode venner igen...

/Cecilie

-----------------------------------

D.19/02-2012 - løst og fast..

Siden sidst er der ikke sket speciel meget... Men derfor skal I da have en opdatering alligevel :-) Vi træner fortsat i Haunstrup hver søndag, men desværre er det sidste gang næste søndag.

Sneen har begrænset os lidt i træning, men derfor har vi været ude alligevel.. Nu er det lyst i længere tid og det giver bare lidt flere muligheder!

Blondinerne har været til massør og kiropraktor i fredags. Jeg var ret sikker på at især Beila trængte efter al denne sne og is.. og ganske rigtigt var hun faktisk låst fra bækkenparti og hele vejen op. Hun har også gået lidt stift, men har ikke været halt.. Hvilket overraskede dyrlægen.. Beila er bare ikke god til at passe på sig selv, men man er vel også en hund ! :-) Vi smutter lige en tur til massør igen om nogle uger, bare for at få løsnet op. det er utroligt hvilken virkning kiropraktik og massage har haft på Beila. Hun bliver nærmest en helt anden hund og kan holde noget længere under træning..

På onsdag skal vi i hundesvømmehal. Det tror jeg bliver godt.. så kan de både få motion, men målet er også at de forhåbentligt kommer til at elske vand ;-) Vi får se!

Vi har desuden tilmeldt os vores første officielle WT. Den er kun for goldens og er d. 3. marts... Spændende :-)

/Cecilie

----------------------------------

D. 04/02-2012 - Skue i Lyne

I dag har vi været til skue i Lyne. Vi havde kun Freja med og bare for hyggens skyld :o) Hun fik ex. med CK og blev 3. vinder i Åben Klasse. Derudover blev hun 4. bedste tæve. Wuhuu - min gamle tøs kan endnu! Og I kan tro hun var en glad hund i ringen ;o) Hendes kritik kan læses under "Resultater".

Udover Freja der blev stillet på skuet, var jeg også til brugsprøve med en sød golden-tæve. Hun bestod også - så det har været en dejlig dag :-)

Prøver at finde lidt billeder af Freja fra i dag, ellers må vi få taget nogen :o) ..

Og så er vi i overvejelser med om vi skal melde til et golden -arrangement - Officiel WT .. tænke tænke ...

/Cecilie

-----------------------------

D.  29/01-2012 - Årets første uoff. WT

Hjemme efter en dejlig weekend i det nordjyske. Vi valgte at tage i sommerhus i Øster Hurup, og samtidig deltage på den uoff. wt som drk-nordjylland holdte igår, lørdag d. 28/01.

Beila og jeg bestod årets første uoff. wt - JUHUU.. Michael og Freja gik det ikke helt så godt for..

Der var 5 poster. Vi startede på post 2, som var et frit søg ud på åben mark. Post 3 og 4 var to enkeltmarkeringer, post 5 var fri ved fod og post 1 var to enkeltmarkeringer - post 5 og 1 "hang sammen".

Det var ikke den store succes, Freja arbejdede absolut ikke som hun normalt gør og i det frie søg lallede hun mere rundt end arbejdede. Hun fik dog en dummi hjem. Beila startede forholdvis godt i søget, rendte et godt stykke ud, vendte retur og fik opfanget færden fra en dummi. På hjemvejen valgte hun at smide den, jeg sendte hende igen og hun samlede den op og kom retur. Da jeg sendte hende igen gik hun på musejagt og da jeg endnu engang sendte hun fik hun øje på nogle mennesker på en anden post længere ude på marken (vidst åben eller vinderklasse) som hun bestemt synes var farlige og som hun gøede af .. Begge hunde fik 5 point på denne post.

På post 3 og 4 kom Freja ikke hjem med 1. markering (post 3). Hun rendte fint ud i området, men hun arbejdede simpelthen ikke. Det udløste et 0. På post 4 brugte hun lidt tid på at få færd af dummien, men den kom dog hjem. Her fik de 14 point. Beila gik derimod lige på 1. markering (post 3). Desværre mente hun at hun skulle lave grebsskifte på hjemvejen. Det kostede desværre nogle point og gav 13 point. Den 2. markering (post 4) brugte hun lidt tid på at søge op, men blev lige i området. (1,5m. fra nedfaldsstedet). Da hun ikke gik lige på, fik hun 15 point.

Post 1 var fri ved fod hen til 2 enkeltmarkeringer. Markeringerne var så post nr. 5. Post 1 fik vi begge 20 point. Da Freja ikke fik 2. markering hjem udløste det et 0. Beila gik direkte på begge markeringer, men igen lavede hun grebsskifte på vej hjem med 1. markering - ØV! det trak os 5 point, så her endte vi ud med 15 point.

Beila og jeg skal have trænet afleveringer!!! Men dommerne på markeringsposterne gav os ros med på vejen: SUPER markeringsevne og god fart. Juhuu..

Det endte ud således:
Michael&Freja
Post 2 (Frit søg): 5 point
Post 3 (Enkeltmarkering): 0 point
Post 4 (Enkeltmarkering): 14 point
Post 5 (2 enkeltmarkeringer): 0 point
Post 1 (Fri ved fod): 20 point
= 39 point og ikke bestået ..

Cecilie&Beila
Post 2 (Frit søg): 5 point
Post 3 (Enkeltmarkering): 13 point
Post 4 (Enkeltmarkering): 15 point
Post 5 (2 enkeltmarkeringer): 15 point
Post 1 (Fri ved fod): 20 point
= 68 point og bestået

/Cecilie

---------------

D. 15/01-2012 - 2. uge er nu ved vejs ende..

Så er 2. uge af det nye år ved vejs ende.. I løbet af ugen har vi været ude og træne markeringer med distraktion (hvor der blev lagt en dirigering ud, herefter blev der kastet en markering ca. 90o væk fra dirigeringen. Derefter blev de sendt på dirigeringen og derefter på markeringen.) En rigtig god øvelse som kræver tillid! For at gøre det lidt nemmere for blondinerne, brugte vi to stier til hhv. dirigeringen og markeringen.

Desuden har vi været ude og træne markeringer i bakket terræn. Her var begge blondiner rigtig skarpe og vi øgede afstanden, så de til sidst var ret lange.

Herudover har jeg været ude og træne søg med Beila på egen grund. Vi har et stykke grund, som kun bruges til at træne på og det fungerer rigtig godt. Især her i vinterperioden hvor det hele ikke er groet til, kan vi lave et OK udfordrende søg og nogle fine markeringer. Dejligt at vi engang imellem kan gå ud på egen grund ;-)

Selvom jeg synes det er lidt for koldt, har blondinerne også badet en smule. De sopper frivilligt rundt og især Freja vil gerne have en lille svømmetur. Idet de gør det frivilligt, siger vi ikke noget til dem, for vi vil hellere end gerne at de begynder at elske vand :-)

I dag, søndag, har vi igen været til træning i Haunstrup. Vi startede med dobbeltmarkering på fladt terræn. Begge tøser gik lige på dem, have nu heller ikke forventet andet. Derefter blev vi delt op i to hold, Michael og Freja på det ene, Beila og jeg på det andet. Her blev der trænet dobbeltmarkeringer i udfordrende terræn og Michaels hold fik trænet lidt dirigering.

Vi skal til årets første uoff. WT i Nordjylland d. 28 januar og i den forbindelse har vi lejet et sommerhus deroppe for at vi ikke skal køre så langt om lørdagen men også for at få en hyggelig weekend, det glæder vi os rigtig meget til..

Til slut får i lige et par billeder af en MEGET afslappet Beila. Hun nyder vidst livet ;-)

/Cecilie

-----------------

D. 08/01-2012 - Første uge i det nye år!

Så er det vidst tid til den første opdatering i det nye år. D. 1. januar startede vi med at tage en tur ud i skoven i nærheden af os og træne et frit søg og et par markeringer. Begge blondiner var vældig glade for at komme ud og lave noget - og træningen er ret sjov når man kan se at blondinerne hygger sig.

Så begyndte hverdagen igen, Michael med arbejde, jeg i skole. Vi har været ude i skoven i nærheden af os, hvor hundene blev trænet lidt og derefter fik lov at tonse rundt. Herligt! Vejret har været koldt og blæsende, men hundene var ret ligeglade. Ja, de tillod sig endda at tage en tur i søen - Freja i den rene sø, Beila i den møgbeskidte sø. De fik lov - Beila er ikke såå tryg ved vand og når hun nu frivilligt sprang i, så skulle hun også have lov. De har også leget med to nye Golden Retrievere, der er flyttet til "byen". De er så dejlig trætte bagefter :-)

Ellers har vi været ude på egen grund og træne lidt - også med skud. Nu har det jo været nytår og det betød at vi kunne købe nye forsyninger til vores hundeproppistoler. Bedre end ingenting!!

I dag - søndag - startede vi op til træning i Haunstrup (DRK). Vi trænede der sidste vinter og det var super godt, og det tror jeg også det bliver denne gang. Vi fik rigtig meget med fra træningen sidste gang og holdet er et lille hyggeligt et, så jo - det er jeg sikker på bliver godt :-) Efter træning (som idag ikke var så hård, men mere for at træneren kunne se hundene an) tog vi med Germaine (Kennel Charmaines) en tur til Hellevad (Aabenraa) hvor en af hendes veninder har en hundesvømmehal (den her: KLIK KLIK)

For det første er det sundt for hundene at få svømmet lidt, for det andet vil vi se om vi kan afhjælpe deres "problem" med vand. Freja kan godt lide vand og svømmer gerne rundt. Hun er forsigtig, men det gør os bestemt ikke noget, hvis blot hun går lige ud frem for at tøve. I dag gik der lige et øjeblik inden hun var sikker i svømmehallen, men så gik det ellers derudaf. Virkelig dejligt at se hendes glade udtryk!
Beila har det med at gø i vandkanten inden hun skal i søen - usikkerhed og "ritualer" fra min side måske. Jeg ved det ikke, men hun var også ret usikker i dag  i svømmehallen. Hun var meget obs på, hvor vi alle var henne og vil meget gerne op af kanterne.. Men til slut sprang hun i og synes det hele var en fest! (Hun kom i sammen med Freja til sidst). Vi sluttede af med succes og regner stærkt med at tage derned engang mere inden alt for længe..

OG! Kalenderen er opdateret med nye arrangementer for foråret :-) Jubii!


Freja: går stille i vandet - men vil meeeget gerne!


Beila holder øje med, hvor vi er henne..


Freja på vej tilbage - så den igen kan blive kastet ..