Kaufi.dk

FORSIDEN   NYHEDER     RESULTATER  HUNDEHVALPEHISTORIELINKSKONTAKT

Nyheder 2019 Nyheder 2018 Nyheder 2017 Nyheder 2016 Nyheder 2015
Nyheder 2014 Nyheder 2013 Nyheder 2012 Nyheder 2011

Nyheder 2013

D. 01.12.2013 - Juleudstilling i Næstved

Tinke og jeg har været til DRK's juleudstilling i Næstved. Jeg har aldrig været derovre før til denne udstilling men har hørt det skulle være super hyggeligt. Så da jeg fik muligheden for at følges med en hunde-veninde sagde jeg ja-tak :-) Vi havde en super hyggelig dag. Tinke fik excellent i juniorklassen.

Og nu når vi er i december måned, vil vi benytte lejligheden til at sige RIGTIG GLÆDELIG JUL og GODT NYTÅR til Jer alle!

------

D. 03.11.2013 - prøve, sundhed og udstilling

Siden sidst er der sket en masse. Beila og Jeg har været på uofficiel working test i Borris. Michael har ellers overtaget træningen af Beila, men da han skulle være hjælper og jeg trængte til at komme ud, meldte jeg hende til. Hun fik 20, 15, 0, 20 og 0 point.

D. 20. september havde Tinke fødselsdag og blev 1 år. Hvor er tiden blevet af?

D. 27. september var vi på Mors for at få Tinke HD+AD fotograferet. Resultaterne kom lynhurtigt - A/A og 0/0 - JUHUU!!! 4 andre fra kuldet er også blevet fotograferet. 2 med A/A, 1 med A/B og 1 med B/B.
Desuden er hun via forældrene fri for GR-PRA1 og GR-PRA2 - fantastisk.

I weekenden var vi til udstilling i Herning. Tinke var tilmeldt begge dage. Lørdag fik hun excellent og søndag fik hun very good.


Tinke 1 år

-------

D. 21+22.09.2013 - Udstillinger

Tinke og jeg har i denne weekend været en tur på sjælland for at udstille. Lørdag var der DRK udstilling i Køge hvor Tinke fik excellent og blev 2. vinder med CK i juniorklassen. Søndag var der DKK International Udstilling i Ballerup hvor hun fik excellent og blev 3. vinder. Hendes kritikker kan læses under "resultater".


Tinke i Ballerup, 11 mdr. gammel

Tak til Mia & Vala for hyggeligt selskab hele weekenden og tak til skønne hundefolk for nogle gode dage på udstillingerne.

/Cecilie

-----

D. 04.09.2013 - Trist nyt.

Vi har d. 02.09.2013 desværre måtte sige farvel til vores højtelskede Freja. Samme søndag, som vi havde været til udstilling i Varde, faldt hun om eftermiddagen om herhjemme med epilepsi-lignende kramper. Vi kæmpede de næste 8 dage med dyrlægebesøg, prøver og næsten daglige krampeanfald. Om mandagen fik vi hendes hjerne røntgenfotograferet og det viste sig at noget sad og trykkede hende i hjernen. Det hele kom meget pludseligt og ingen af os havde forudset at vi allerede nu skulle sige farvel til vores altid glade og skønne hund. Hun blev kun 7½ år, men har givet os SÅ mange skønne og dejlige minder.

TAK for alt vores altid glade Freja. Vores første hund, der har lært os så meget.  Du var skyld i, at vi begyndte at træne i DRK, at vi begyndte at udstille. Du var skyld i, at vi fik øjnene op for denne "sport" og du er skyld i, at vi fortsætter med at have goldens. Du har givet os grå hår i forhold til træning, men du har samtidig givet os SÅ mange erfaringer og oplevelser som vi aldrig vil glemme.
På skue blev du bl.a. BIR og BIS1. Du bestod kvalifikationsprøven, hvilket kvalificerede os til at stille dig i brugshundeklassen på udstilling. Her fik du excellent og blev 1. vinder i brugshundeklassen med CK. Du har fået 1. præmie i begynderklasse på markprøve C, blev dagens bedste hund og blev samtidig DUAL-vinder! Du nåede at prøve kræfter med åben klasse, hvilket gav en 3. præmie.
Du er blevet 3. vinder og 5. vinder på uofficielle workingtester og bestået DJU apporteringsprøve med hhv. 27 og 28 point.
Vi skulle nå så meget endnu, men vi har heldigvis så mange gode minder.

Vi vil aldrig glemme dig og du vil altid være i vores hjerter!

----

D. 25.08.2013 - DKK National Udstilling, Varde

I dag har vi været til DKK's nationale udstilling i Varde. Tinke skulle have sin debut i juniorklassen, mens Freja blev stillet i brugshundeklassen. Det var en skøn dag, hvor Tinke fik excellent og blev 2. vinder og Freja ligeledes fik excellent og blev 2. vinder.

Tak for skønt selskab til alle hundemenneskerne ;) Blondinernes kritikker kan læses under resultater.


Tinke 10 mdr. gammel


Freja 7½ år gammel

Siden sidst er vi også flyttet. Vi har købt en skøn, nedlagt landejendom 4 km. uden for Tarm med omkring 8000m2 grund beliggende omkring huset, bestående af have, gårdsplads og et stort græsareal med en sø beliggende i enden - lige til at træne lydighedstræning på :-) Derudover har vi omkring 18000m2 kuperet terræn på den anden side af vejen, så nu kan vi rigtig få trænet hunde. :-)

/ Cecilie

-------

D. 13.07.2013 - Nye billeder

Vi har været ude og hyggetræne og har fået taget nogle billeder af hundene. Tinkes side er opdateret med nye billeder. I får også et lille udpluk her:


Tinke vandhund knap 9 mdr. gammel


Tinke (8½ mdr) og Beila (5½ år)

 
Freja (7½ år)

----

D. 06.07.2013 - Siden sidst...

Siden sidst har vi fået trænet en smule med blondinerne, men ikke så meget som ønsket. Jeg har været til bacheloreksamen og er dimitteret som ergoterapeut. Dertil hører lidt fester. Desuden har vi købt en skøn landejendom som vi overtager d. 1/8 - det glæder vi os til. Og så har vi måtte undvære bilen i lidt over en uge.
I dag afholdt Skjern DRK brugsprøve, og jeg meldte Tinke til. Desværre fik hun i dag ikke blive siddende på hendes bagdel 50 meter - så vi må på den igen.

----

D. 16.06.2013 - DKK Udstilling i Vejen

Dagen stod på udstilling i Vejen, afholdt af DKK. Tinke fik SL i hvalpeklassen og Freja fik exc. og blev 1. vinder i brugshundeklassen. Kritikker kan læses under resultater.


Tinke i ringen

----

D. 09.06.2013 - Golden-dag i Bække

Igen i dag var vi på farten, denne gang til Golden dag i Bække. Freja var tilmeldt til DJU apporteringsprøve, Beila tilmeldt i begynderklasse på den uofficielle workingtest og Tinke var tilmeldt hvalpe-working testen og skuet.

Freja havde en god dag og Michael og hende bestod apporteringsprøven med 28 ud af 30 point - en bedre end sidst. Hvad de mistede point for ved vi egentligt ikke.

Beila fik hhv. 17, 17, 18 og 20 point. Til slut var der vandposten, hvor hun igen ikke vil i, men kom til sidst, hvilket kun kunne give 2 point. Men hun bestod :-)

Tinke var på skue, hvor hun fik SL og blev 3. vinder i hvalpeklassen. Kritikken kan læses under resultater. På workingtesten startede hun ud med at være en ballademager, men det blev til 2, 11, 14 og 18 point og 7. vinder på hvalpe-WT'en.

TAK til alle for en SUPER skøn dag!

----

D. 08.06.2013 - Afslutning til træning

I dag var vi til afslutning til hundetræning. For Tinke - som har gået på lydighedsholdet - var der en uofficiel brugsprøve. Beila og Freja skulle op i en åben-klasse prøve, efter at have gået på åbenklasseholdet.
Beila og Freja startede med en svær dobbeltmarkering, den første markering var "nem og kort" og den anden lang. Der var stor afstand mellem de to kastere, noget vi ikke rigtig har trænet. Beila fik ikke markeret den længst væk (nr. 2) og fik den ikke hjem. Freja fik begge hjem, med en smule hjælp på 2. markering (det blev en dirigering).
Derefter var der en dirigering. Beila stolede absolut ikke på mig - måske pga. problemerne på dobbeltmarkeringen. Ihvertfald blev det til noget juks, men den kom hjem. Freja var en stjerne!

Så gik vi over til en vandmarkering hvor et godt stykke foregik fri ved fod. Ingen problemer. På vandmarkeringen gik Freja lige på, hvor i mod Beila ikke så gerne vil i vand og jeg fik derfor lov til blot at lege lidt med hende for at geare hende op til vand (Nu var det alligevel gået dårligt på de andre poster).

Freja sluttede af med at blive 3. vinder på åben-klasse holdet! Hun skulle have haft en fin vandrepokal, men dommeren fik byttet rundt på 2 kritiksedler (og katalog nr.) hvilket vi først fandt ud af efter pokalerne var delt ud. Men vi ved, at Freja klarede sig SÅ flot, med kun 1 mistet point på dobbeltmarkeringen. Fantastisk!

Tinke var til brugsprøve og fik max point i lineføring, fri ved fod og afsætning. Da vi kom til apporteringen, gik hun i leg, øv.

----

D. 18.05.2013 - B-prøve, Hønning plantage

Freja var tilmeldt i begynderklassen til markprøven i Hønning Plantage. Desværre lagde hun kort duen fra vand og hun rodede lidt rundt på en markering. Resten af prøven gik som den skulle. Det gav en 3. præmie.

-----

D. 09.05.2013 - Dual-dag i Bække

I dag har vi været vi til DUAL-dag i Bække (afholdt af DRK Sydjylland). Freja var tilmeldt i åbenklasse, og fik en 3. præmie.

Tinke var meldt til skuet og blev 1.vinder i hvalpeklassen, BIR og BIS1 :-)
Hendes kritik kan læses under "Resultater"

 

Vi havde en super hyggelig dag i godt selskab.
/Cecilie

-------

D. 28.04.2013 - B-prøve, Golden Retriever

I dag har vi været til B-prøve i aarhus afholdt for Golden Retrievere. Kun Freja var tilmeldt i begynderklasse - hendes første B-prøve. Hun startede "ballet". Desværre lagde hun en due på vej hjem fra landmarkeringen hvilket trak en præmiering. Desuden var hun lidt langsom - nok præget af gårsdagens udstilling.

Hun fik følgende kritik:
Fri ved fod : OK
Ro på post : OK
skudfasthed : OK
Markeringsevne vand: OK noget forsigtig i vand
Markeringsevne land: OK
Markeringsevne land: OK men lægger due på vej hjem
Vandarbejde: tøver en smule ved vand, men går selv i og svømmer godt.
Vildtbehandling: pæn, lægger due
Søg: Kanin - And - Kanin - Due trækker god fært på Kanin2, søger i roligt tempo - kommer i hele området
Helhedsindtryk: En dygtig rolig hund der løser opgaverne pænt, lidt mere energi kunne dog ønskes. Desværre lægges en due og der tøves lidt ved vand, men ellers pænt arbejde.
Præmiering: 2pr.
Dommer: Hanne Søndenbroe

--------------

D. 27.04.2013 - Udstilling i Vonge

Hjemvendt fra en laaaaang dag til Golden Retrievernes forårsudstilling i Vonge. Tinke var tilmeldt i hvalpeklassen - det er een uge siden hun fyldte 6 mdr! Freja var tilmeldt i brugshundeklassen.

Tinke var i hopla, og synes ikke hun vil vise dommeren hendes tænder, men hellere vil kysse hende lidt i ansigtet. Jeg må indrømme jeg blev en smule panisk, for nu måtte hun altså gerne snart stå stille! Det lykkedes og derefter stod hun SÅ fint mens kritikken blev skrevet. Dommeren bemærkede det dog også, for straks smilede hun og lavede "tommel op" ;) måske hun havde forventet en hoppende hvalp, der var svær at bedømme??
Hun fik SL og blev 3. vinder i hvalpeklassen.

Der var 98 hunde tilmeldt og kun een dommer, så vi var forberedte på en lang dag, men at Freja først var færdig i ringen omkring kl. 18 havde jeg ikke lige regnet med. Jeg ærgede mig egentligt over at have tilmeldt hende, for jeg forventede ikke det store. Men det blev gjort til skamme, for dommeren var vild med hende og hun vandt brugshundeklassen med excellent og CK! Juhuu!
Dommeren sagde, da jeg var på vej ud af ringen, at hun var helt vild med hende.
Freja skulle med ind i "kampen" om bedste tæve. Vi blev valgt 5 ud, som stod til sidst og kun 4 skulle placeres. Freja blev valgt fra lige til sidst, ærgerligt - men sådan er det. Da jeg hentede kritikken, sagde dommeren igen at hun var en vidunderlig 7-årig tæve.
Ja, jeg synes også hun er skøn!
Deres kritikker kan læses under "resultater"

I morgen står den på B-prøve for Michael og Frejas vedkommende.


Freja


Freja


Tinke


Tinke

------------

D. 16.03.2013 - Off. og Uoff. WT, Golden

Så har vi været til endnu en officiel working test for golden retrievere. Vejret startede nogenlunde, men efterhånden som dagen skred frem sneede det mere og mere. Hvor meget og om det påvirkede hundene er svært at sige, men hverken Freja eller Beila bestod. Freja missede en markering og fik derfor et 0 og Beila knaldede for første gang i lang tid, hvilket også udløste et 0.

Der var 6 poster i alt, 3 poster inden middag og 3 poster efter middag. Jeg havde egentligt besluttet at blive og tage alle posterne, men efter at have taget post 4 og stod i kø til post 5, valgte vi alligevel at tage hjem. Det var begyndt at blive temmelig koldt, og Beila var begyndt at sjuske med grebet på dummierne og det synes jeg ikke der var nogen grund til at "træne" yderligere på.

Tinke var på baby-WT, helt uofficielt og ren og skær for sjov. Her var jeg oppe på 3 poster, inden jeg gik til den officielle del med Beila.
Der var en tilbagesendelse, en markering og et frit søg - det frie søg på baby/hvalpe-præmisser. Bortset fra lidt startvanskeligheder (Tinke skulle lige det ene og det andet på tilbagesendelsen, hvorefter jeg fik lov at lave den om hvor det gik godt) så synes jeg hun arbejdede SUPER godt. Hun var ihærdig og brugte virkelig næsen. På markeringen kunne hun ikke lige finde den. Så så hun kasteren stå med dummierne i hånden og det var som om hun tænkte: "AHA! Den er jo lige der!" Men da hun fandt ud af, at hun ikke fik den søgte hun tilbage til området og ledte videre, fandt den og kom hjem med den.
Dommeren gav nogle gode råd og hun har fuldstændig ret. Jeg skal lære at holde min mund og lade min lille hvalp arbejde selvstændigt. Måske mit ihærdige forsøg på at opmuntre og være interessant forstyrrer hende i stedet for.
Vi fik 17, 18 og 19 point og endte ud som 4. vinder :-)

Søndag skulle vi have været til skue i Vonge med Tinke. Desværre valgte bilen at gå ud mens vi kørte og nægtede at starte igen, så den måtte en tur på værksted og Tinke fik en tur i autohjælp-bilen... - men vi vil nu hellere have været på skue!

 


stemningsbillede - billedet lånt fra en anden


Ophold i snevejret, smukt var det nu...

/Cecilie

--------------

D. 03.03.2013 - DRK Udstilling, Hedensted

Turen gik til Hedensted til årets første udstilling - og den første udstilling for os i laaaaang tid. Tinke var tilmeldt i baby-klassen og Freja i brugshundeklassen.

Tinke opførte sig så fint i ringen og dommeren kunne også godt lide hende :-) Hun fik Særdeles Lovende, vandt klassen, blev Bedst I Racen (baby) og til slut Best In Show 2 (baby).
Heldigvis havde vi også Freja med, så der skete lidt inden BIS-konkurrencerne som for alle - også babyer og hvalpe - foregik til slut (omkring kl. 16.00).

Jeg har været til lidt ringtræning inden udstillingen og synes faktisk Freja opførte sig godt. Hun løb fint rundt i ringen og stod stabilt - herligt. Hun kan ellers godt være liiiige lovlig livlig i ringen. Hun fik Very Good i brugshundeklassen.

Deres kritikker kan læses under "resultater".


Tinke til BIS-konkurrencen


Tinke 4½mdr.

----------------------

D. 02.03.2013 - Golden-træning i Hønning

I dag var der WT-træning for golden retrievere. Trænerne var deltagerne ved NM 2012 - en slags "tilbagebetaling" til raceledelsen. Det var en rigtig god dag i hyggeligt selskab. Vi fik trænet en masse og fik nogle gode fif med i bagagen. Jeg synes det var et super godt initiativ, som jeg håber gentager sig. :-)

Og så får I da ige et billede af mine 3 vidundere


Trip, trap, træsko!
Tinke, Freja og Beila

---------------------------

D. 16.02.2013 - Off. WT - Golden

Vi var på officiel workingtest i Kulsø, kun for golden retrievere. Vi havde en rigtig hyggelig dag i selskab med en masse andre hundefolk. Både Beila og Freja blev stillet i begynderklassen.
Inden middag blev post 1 og 2 kørt igennem og efter middag blev post 4 og 5 gennemført. Post 3 kørte hele dagen, hvilket var en klap-jagt, hvor der gik nogle rundt ude i søget og skød og sagde en masse lyde, mens hundene skulle blive siddende pænt og vente på de var færdige hvor de så måtte sendes ud i området.
Post 1 var en lang enkeltmarkering og post 2 var en tilbagesendelse. Post 4 var en enkeltmarkering der landede bag et træ. Den gav en del problemer, da hundene hellere vil søge op mod bilerne hvor der var lysere, og denne post fik Freja desværre et 0 på, hvilket gjorde at de ikke kunne bestå.
Post 5 var en tramp, hvor man var oppe to begynderhunde af gangen hvor den ene var i snor mens den anden arbejdede.

Både Michael og jeg startede på post 2 og gik derefter til post 1. Efter disse to poster gik vi til post 3 (søget) hvor vi ventede indtil middagspausen. Vi nåede desværre ikke på inden frokost og under frokostpausen besluttede dommerne at de begynderhunde der endnu ikke havde været i søget skulle tage post 4 og 5 først. Vi kom derefter op som hhv. anden sidste og sidste hund i søget og både Beila og Freja var stået af i hovedet efter denne lange dag, ærgeligt, men sådan er det jo engang imellem :-)

Beila fik 16, 20, 4, 17 og 20 point og bestod med 77 point :-)

Freja fik 19, 18, 3, 0 og 20 point. Pga. 0'et kunne de desværre ikke bestå.

Tinke var også med på baby-WT'en og synes det hele var meget spændende. Jeg synes hun var en dygtig lille hundehvalp og tog hele dagen i stiv pote :-)

----------------

D. 10.02.2013 - C-prøve i Marbæk

Der sker lidt hos os lige for tiden, prøvesæsonen er ved blive skudt i gang og hvorfor ikke gøre det med succes :-)
I dag tog vi en tur til Marbæk, hvor DRK Sydjylland afholdte årets første c-prøve. På trods af kulden viste vejret sig fra sin gode side og solen tittede da også frem.

Der var 21 hunde tilmeldt i begynder-klassen og Michael & Freja havde nr. 20, så vi var forberedt på en lang dag. Tinke var med som "heppekor" og var fuld af krudt og ballade. Det er hun ikke længere, nu sover de alle sammen tungt. Beila blev hjemme i dag, da hun kun kommer på WT'er. Til gengæld får hun lov at komme med i næste weekend, hvor der er officiel WT for goldens.

Freja arbejdede super godt i dag. Fuld knald og lige på markeringerne og arbejdede stille og roligt i søget. Tempoet kunne være højere, men til gengæld brugte hun næsen og bragte to kaniner hjem som de første, som flere af de andre hunde havde haft svært ved at finde.

Kritikken lød således:
Fri ved fod - ok
Ro på post - ok
Skudfasthed - ok
1. Markering - ok
2. Markering - ok
3. Markering - flot
Vildtbehandling: spontane opsamlinger, fine afleveringer, rolig i munden
Søg: and, kanin, kanin, and, fasan dækker hele området, tager alle vildtarter, arbejder i et roligt tempo med glæde.
Helhedsindtryk: god vildtfinder og markør, arbejder godt sammen med sin fører. Roligt ført.

Arbejdet blev belønnet med en FLOT 1.præmie.

Tak til Jer, vi snakkede med, for hyggeligt selskab. Ses snart igen!

/Cecilie

----------------------

D. 02.02.2013 - Vinterskue i Lyne

Så er vi hjemme fra vinterskue i Lyne. Tinke var tilmeldt i babyklassen og Freja i brugshundeklassen. Igen tog Tinke det hele med ophøjet ro, dejligt.

Det gik super godt, Tinke fik SL og vandt babyklassen på trods af hendes kun 15 uger! Bagefter blev hun BIR og blev BIS2 :-)
Freja var frisk og frejdig - måske lidt for frisk ;) Men fik exc. og vandt brugshundeklassen. Herefter blev hun placeret som 2. bedste tæve, så alt i alt en rigtig god dag.
Deres kritikker kan læses HER eller under resultater.

Desværre nåede vi ikke at få taget billeder af Freja. Og da vi vil tage udendørsbilleder var det blevet overskyet. øv.

  

 

/Cecilie

---------

D. 28.01.2013 - Uoff. WT, Hvorup

I går var vi på årets første uofficielle working test som blev afholdt i Hvorup ved Nr. Sundby (drk nordjylland). Vi var også af sted sidste år, men i år overnattede vi hos mine forældre, så turen ikke var så lang :-) WT'en var også samme sted som sidste år, men dog var posterne lagt et andet sted i et lidt mere spændende terræn (synes jeg). Prøven var en god lille prøve.

Post 1 var en enkeltmarkering i et lidt bakket terræn.
Post 2 var også en enkeltmarkering, men i jævnt terræn.
Post 3 var endnu en enkeltmarkering, ud af en markvej men en lidt længere en af slagsen.
Post 4 var et retningsbestemt søg med 4 dummyer i skov.
Post 5 var en enkeltmarkering i bakket terræn.

Vejret startede OK, dog koldt, men efterhånden som dagen skred frem begyndte sneen at komme. Den skiftede over i slud og så tilbage til sne.

Freja missede en markering og fik derfor et 0, hvilket betyder at de ikke bestod. Til gengæld bestod Beila, dog med 2 trælse 8-taller, pga. dummyen landede på jorden inden aflevering. På en officiel WT vil det udløse et 0, men på dagen havde de besluttet at det ikke udløste et 0 - måske pga. vejret og sneen som kan gøre at hundene nemmere slipper taget på dummyerne.

Pointene fordelte sig således:
Beila: 8 - 15 - 17 - 20 - 8 = Bestået med 68p.
Freja: 20 - 13 - 16 - 0 - 4 = Ikke bestået - 52p.

Ud af 31 begynder-hunde, var der 11 der bestod.


Beila og Freja efter dagens WT.

-------------

D. 13.01.2013 - Vinterskue i Århus

Vi har været i Århus, hvor DRK Østjylland afholdt vinterskue. Tinke skulle stilles i babyklassen og Freja blev stillet i brugshundeklassen.

Tinke var så dygtig og tog hele oplevelsen i stiv pote. Hun fik SL og blev 2.vinder i babyklassen.
Freja fik exc. og blev 1.vinder i brugshundeklassen. Herefter blev hun 4. bedste tæve :-)

Deres kritikker kan læses her!

Vi havde en rigtig hyggelig dag i selskab med en masse andre hundefolk.


Tinke 12 uger


Freja

/Cecilie

--------

D. 01.01.2013 - Godt nytår!

Så går vi et nyt år i møde. Et forhåbentligt spændende år med en masse nye oplevelser og udfordringer. Planen er, at Freja fortsat skal ud på nogle markprøver, workingtester og udstillinger. Beila skal på nogle workingtester - gerne et par officielle. Og Tinke skal ud og opleve verden, i starten på skuer og på træningspladsen og så må vi se om vi når at få brugsprøven inden året er omme :-)

Året startede vi ud med hygge og en smule træning i haven. Tinke er ved at blive dygtig til både at gå i snor, aflevere genstande til hånd, hjemkald og sit på fløjte og stå. Jeg glæder mig til at Tinke skal på sit første skue i Århus her i Januar. Det kan godt være en stor mundfuld for sådan en lille størrelse at komme ind i en hal fuld af andre hunde, men jeg er nu sikker på hun tager det i stiv pote. Freja er også tilmeldt på skuet, så må vi se hvordan det går :-)


Tinke trænes i lineføring                                           Beila holder en super kontakt!

 


"Stå selv" - er hun ikke dygtig?